לקרב הזה יש מנצח אחד: כלבים חכמים יותר מחתולים, מפני שהאופי הידידותי שלהם סייע להם לפתח מוחות גדולים יותר - כך קובע מחקר חדש, שמסיים באופן סופי את הוויכוח הנצחי בין אוהבי בעלי החיים.
מדענים מאוניברסיטת אוקספורד טוענים כי האינטליגנציה של "ידידו הטוב ביותר של האדם" התפתחה בקצב מהיר יותר מאשר זו של החתול הפחות ידידותי, במשך מיליוני שנים.
בעבר היה נהוג לחשוב שדווקא החתול חכם יותר מיריבו הכלבי, מפני שהוא זקוק לפחות תשומת לב, אך החוקרים גילו שמוחם של החתולים קטן יותר - כי הם פחות חברתיים.
קופים, סוסים, דולפינים, גמלים וכלבים
בפעם הראשונה, הצליחו מדענים למפות את ההיסטוריה האבולוציונית של המוח בקבוצות שונות של יונקים - 60 מיליון שנה אחורה. הם זיהו שינויים אדירים בהתפתחות המוחות.
הם מצאו שיש קשר ישיר בין גודל מוחה של החיה ביחס לשאר הגוף, ובין מידת הפעלתנות החברתית שלה. במחקר נותחו נתונים של מעל 500 מינים של יונקים חיים ומאובנים. מוחותיהם של הקופים, לדוגמא, גדלו הכי הרבה. אחריהם נמצאים הסוסים, הדולפינים, הגמלים והכלבים.
לפי המחקר, קבוצות יונקים עם מוח גדול יחסית נוטות לחיות בקבוצות חברתיות קבועות. המוחות של יונקים מבודדים יותר כמו חתולים, גדלו בקצב איטי הרבה יותר במהלך אותו הזמן.
ד"ר דיאן שולץ, מובילת המחקר, אמרה לעיתון ה"דיילי טלגרף" הבריטי כי "נראה כי תקשורת טובה למוח. שיתוף פעולה ותיאום הדרושים לפרטים בתוך קבוצה, עשויים להיות מאתגרים. עם הזמן, יונקים מסוימים פיתחו מוחות גדולים יותר כדי להתמודד עם הדרישות החברתיות".