נסללה הדרך לשדרוג הרשת הסלולרית בישראל: אם התרגלתם לתקשורת וטלפונים מהדור השלישי, תצטרכו להתרגל בקרוב לדור הרביעי. משרדי האוצר והביטחון הגיעו לסיכום לפיו פינו התדרים לקראת הפעלת הדור הרביעי בישראל כבר לקראת סוף השנה, והמהלך יושלם עד 2015.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
"משרד האוצר ומשרד הביטחון הגיעו לסיכום על פינוי תדרי דור 4", נכתב היום בהודעה משותפת שהוציאו המשרדים. "מהלך זה צפוי להגביר את מהירות הגלישה הסלולרית בישראל ולשפר משמעותית את הקליטה. זהו מהלך משלים למיזם הסיבים האופטיים שמקדמים משרד האוצר ומשרד התקשורת. שדרוג תשתיות התקשורת והטכנולוגיה יקדמו את המשק, התעשיות המתקדמות וישפרו את רווחת הצרכן".
ומה זה אומר לכולנו? ביצועי גלישה ותקשורת מהירים בהרבה משהכרנו עד היום. רשתות הדור הרביעי, המכונות גם LTE, מספקות קצב הורדה ממוצע של 10.4 מגה־ביט לשנייה, מול קצב ממוצע של 3.4 מגה־ביט לשנייה ברשתות דור 3, מהסוג שפועל כיום בישראל. רשתות WiFi מספקות קצב גלישה ממוצע של 3.2 מגהביט לשנייה.
הדרך למהלך נסללה בעקבות הסכם בין משרד האוצר והביטחון, שיפצה את מערכת הביטחון בגין פינוי התדרים. "לפי ההסכם שהושג, מערכת הביטחון תפנה תדרים בתמורה לכיסוי עלויות ההגירה", נכתב בהודעה. "ההסכם יאפשר יציאה למכרז שבו חמש החברות הסלולריות יתחרו על האפשרות לשדרג את הרשת הסלולרית שלהן. כמו כן, הוחלט על הקמת ועדה משותפת למשרדי האוצר, ביטחון ותקשורת שתדון בעתיד בפינוי תדרים".
בהודעה פורט גם לוח הזמנים למהלך: "תהליך פינוי התדרים יחל באופן מיידי ויושלם במהלך שנת 2015. חלק גדול מהתדרים החדשים יהיו זמינים לציבור הרחב לקראת סוף שנת 2013. צרכני הטלפונים החכמים צפויים ליהנות משירותים מתקדמים יותר באמצעות תדרי דור 4. פריסת הרשת החדשנית תעמיד את ישראל בשורה הראשונה עם המדינות המתקדמות בעולם".
62 מדינות כבר משתמשות ברשת
המהלך אולי יציב אותנו בין המדינות המתקדמות בעולם, אך מסתבר שיש כבר 62 מדינות המפעילות את הרשת בשטחן, ו-19 מדינות נוספות, ובהן ישראל, צפויות להצטרף אליה כבר בשנה הקרובה. רשת הדור הרביעי המהירה בעולם, אגב נמצאת בשוודיה, שם קצב הורדת הנתונים הוא 22.1 מגה־ביט לשנייה בממוצע, הונג קונג ניצבת שנייה בעולם, עם קצב הורדה של 19.6 ודנמרק שלישית, עם 19.1 מגה ביט לשנייה בממוצע. ארה"ב מדורגת רק במקום השמיני, עם 9.6 מגה־ביט, ויפן תשיעית ברשימה, עם 7.1 מגה־ביט.
אגב, כבר עכשיו אין לנו במה להתבייש לעומת נתוני הקליטה העולמיים. בירושלים, איכות הקליטה טובה יותר ב-20 אחוזים מהממוצע העולמי, חיפה עדיפה בשיעור של 10 אחוזים, באשר שבע עם שישה אחוזים מעל הממוצע העולמי וגולת הכותרת היא ללא ספק גוש דן - שמציגה איכות קליטה משופרת ב-723 אחוזים מעל הממוצע העולמי, ו-335 אחוזים מהממוצע בארצות הברית.