עוד אסטרואיד יפגע בכדור הארץ? חוקרים טוענים כי הסיכוי לפגיעה נוספת של אסטרואיד, כמו זה שהתפוצץ בשמי רוסיה בפברואר השנה, גבוהים משחשבו מדענים בעבר.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
לפי מחקר שפורסם בכתב העת "Nature", סלעים בחלל בגודל דומה לאלו שהתפוצצו בשמי העיר צ'ליאבינסק השנה מתקדמים אל תוך האטמוספרה בשכיחות מפתיעה. המדענים קראו להציב בהקדם מערכות התרעה.
החוקר המוביל, פרופרסור פיטר באון מאוניברסיטת מערב אונטריו, אמר ל-BBC כי "כדאי להציב מערכת שסורקת את השמיים כמעט כל הזמן ומחפשת אחר אובייקטים לפני שהם מכים בכדור הארץ". לדבריו, במקרה של צ'ליאבינסק, אזהרה של מספר ימים עד שבועות היתה יכולה להיות בעלת ערך.
בחודש פברואר האחרון יותר נפגעו יותר מאלף בני אדם מגל הדף שיצרה פגיעה של מטאור במזרח רוסיה. האקדמיה הרוסית למדעים העריכה אז כי משקלו של הגרם השמימי היה כ-10 טון וכי הוא חדר לאטמוספרה במהירות של 54 אלף קילומטרים לשעה.
עתה אומרים המדענים כי יכולים להיות עוד אסטרואידים רבים כמו זה שפגע ברוסיה, הנמצאים במסלול התנגשות עם כדור הארץ.
"60 אסטרואידים התרסקו ב-20 השנים האחרונות"
צוות בינלאומי בחן את הנתונים ב-20 השנה האחרונות מחיישנים שהיו בשימוש על ידי ממשלת ארה"ב וחיישנים נוספים שהוצבו מסביב לכדור הארץ. מדובר בחיישנים שהוצבו כדי לבחון את האיום של נשק גרעיני, אך ביכולתם גם ללכוד פיצוצים והדף הנגרמים כתוצאה מהשפעה של אסטרואידים.
החוקרים מצאו כי לאורך 20 השנים האחרונות כ-60 אסטרואידים בגודל כ-20 מטרים התרסקו אל תוך האטמוספרה - הרבה יותר משהוערך בעבר. רובם התפוצצו מעל האוקיינוס או באזורים נידחים מאוד ולא נבדקו.
"אנחנו מסוגלים להעריך את שיעור התרחשותם של אירועים כמו זה שהתרחש ברוסיה ואירועים קטנים יותר", הסביר פרופ' בראון. "כשאתה משווה את זה למספרים שמשיגים מתצפיות טלסקופיות - המספרים שלנו גבוהים הרבה יותר".