מומחי אבטחת מידע חשפו את סדרת התקפות הסייבר הנרחבת ביותר שהתרחשה אי-פעם. מבצעי ההתקפה פרצו לרשתות מחשבים של 72 ארגונים שונים, בהם האו"ם, ממשלות רבות וחברות מסחריות.
חברת אבטחת המידע מק'אפי שחשפה את קיומן של ההתקפות, סבורה שמדינה עומדת מאחוריהן, אך סירבה לנקוב בשמה. מומחים לאבטחת מידע המעורים בפרטי הפרשה טוענים כי הראיות מעידות כי סין היא שיזמה את הפריצות.
המתקפה על רשתות המחשב נמשכה כ-5 שנים, והותירה רשימת קורבנות ארוכה בה נכללות ממשלות ארצות הברית, טיוואן, דרום קוריאה, הודו וקנדה. בנוסף, הותקפו המחשבים של ארגון מדינות דרום מזרח אסיה (ASEAN), הוועד האולימפי הבינלאומי, הסוכנות הבינלאומית נגד סמים בספורט וחברות מסחריות מתחומים שונים.
מחשבי האו"ם בז'נבה היו גם הם ביעדי התוקפים, ולאחר שנפרצו בשנת 2008, נשמרה הגישה אליהם במשך שנתיים, שבמהלכן סרקו בסתר את המידע שמאוחסן שם. "אפילו אנחנו הופתענו מהמגוון הרחב של הארגונים שהותקפו, ומהתעוזה של התוקפים", ציין סגן נשיא מק'אפי למחקר איומי סייבר, דימיטרי אלפרוביץ'.
בחקירה שקיימו אנשי מק'אפי נמצאו פרצות אבטחה בשרתים של חברות המתמחות בתחום הביטחון. עוד עלה כי כמה מההתקפות נמשכו חודש אחד בלבד, אבל הארוכה מכולן על רשת המחשבים של הוועד האולימפי הבינלאומי - נמשכה 28 חודשים.