כמה פעמים בשבוע אתם אוכלים פופקורן שחומם במיקרוגל או צורכים המבורגרים עטופים בנייר מחנות מזון מהיר? מתברר שההרגלים הללו עלולים לפגוע בבריאותכם, ולא רק בגלל כמויות השומנים שנמצאות במזון שמוגדר "מזון מהיר".
מחקר חדש מצא שאריזות מזון רבות ואפילו פופקורן למיקרוגל, מסוכנים לבני אדם; מתברר שהאריזות מכילות כימיקלים ש"נודדים" גם לגוף האדם, במיוחד לאחר החימום. לפי המחקר שנערך באוניברסיטת טורונטו, חומצות קרבוקסיליות, שנוצרות מפירוק כימיקלים בהם משתמשים בייצור האריזות, "נושרות" לעיתים מהאריזות לתוך המזון עצמו. מחקרים קודמים הראו שהחומצות עלולות להוביל לסרטן ולבעיות התפתחות, לפחות בקרב חיות מעבדה.
הסכנה: באריזות מזון שדוחות שמן ומים
אחד מעורכי המחקר, שפורסם בכתב העת "environmental health perspectives", ד"ר סקוט מאבורי, אמר כי "לפני זה חשבנו שהימצאותן של החומצות בגופנו בא ישירות מהמים ומהמזון. אבל כעת מתברר שזה מגיע למערכות שלנו גם מדברים שגרתיים כמו אריזות מזון". הכימיקלים המסוכנים נמצאים בעיקר באריזות נייר שדוחות שמן ומים.
האם זה אומר שעלינו להפסיק לאכול מזונות שנארזים בעטיפות דוחות המים והנייר? ד"ר מאבורי לא רצה לתת תשובה נחרצת, אך אמר כי "זה מאוד נפוץ, לא רק באריזות מזון". הוא מקווה כי הממצאים יעזרו לעודד את הרגולטורים, כמו הסוכנות האמריקנית להגנת הסביבה, לקרוא לשימוש בחומרים חלופיים לאריזת מזון.
"אנחנו לא רוצים שכימיקלים יעברו מהנייר למזון שלנו", אמר ד"ר מאבורי. "וזו בעיה שאנו משתמשים בחומרים מאוד יקרים כדי לעשות משימה מאוד יומיומית". הוא ציין שהחומרים דוחי המים והשמן מועילים לנו מאוד בעולם, אך ישנן אופציות אחרות כשזה מגיע לאריזת מזון. "זה לא הגיוני לארוז מזונות בחומרים האלה".