תרבות האכילה של הישראלים נחשפת בסקר מיוחד שערך ה-OECD בקרב 25 מדינות מפותחות בעולם: בתחום השוקולד והממתקים הגיעו הישראלים למקום השלישי והמכובד עם 38.8 ק"ג דברי מתיקה בשנה, אחרי לוקסמבורג ואיסלנד (53.1 ק"ג בשנה) - כך פרסם העיתון "מעריב".
גם בתחום הירקות לא אכזבנו, כשעל פי הסקר כל נפש בישראל אוכלת 197.6 ק"ג ירקות בשנה - מקום שלישי לאחר יוון וטורקיה - בה כל נפש אוכלת בממוצע 252.2 ק"ג ירקות כל שנה. בתחום הבשר הגענו רק למקום התשיעי לאחר מדינות כמו קנדה, ארה"ב ואירלנד - עם ממוצע של 68.3 ק"ג לנפש בשנה.
באופן מפתיע יש עלייה באכילת מאכלי ים ודגים בקרב הישראלים עם 13.4 ק"ג בשנה. הביצים גם כן לא הביאו לנו את המקום הראשון כשישראל נמצאת במקום ה-20 עם 6.7 ק"ג בלבד לשנה.