סוג חדש של עכברוש נמצא ביערות הגשם של אינדונזיה. החוקרים והזואולוגים שגילו אותו סבורים שהעכברוש הנדיר הוא עוד קפיצה באבולוציה של המכרסמים.
העכברוש קיבל את השם paucidentomys vermidax, יש לו שתי שיניים חותכות בלבד בקדמת הפה שנועדו לקרוע את מזונו, אבל אין לו שיניים אחוריות ולכן בניגוד למכרסמים אחרים - הוא לא יכול ללעוס. התפריט של העכברוש החדש מוגבל מאוד, הוא אוכל אך ורק שלשולים ורק כאלו שגדלים באי סולווסי האינדונזי.
על פי החוקרים שאפיינו את העכברוש, הוא זהה כמעט לחלוטין לעכברושים המוכרים לנו, מהזנב ועד העיניים, רק החוטם ומבנה הלסת שונה לחלוטין.
הצעקה האחרונה באבולוציית המכרסמים
הפרטים על העכברוש פורסמו בירחון החברה המלכותית הבריטי "יומנים ביולוגים", שם משווים בין העכברוש החדש לזנים דומים של מכרסמים שנמצאו באינדונזיה ובפיליפינים. הם דומים לו יותר, גם להם שיניים אחוריות לא יעילות, אבל לא באופן כל כך קיצוני - לא עד כדי כך שהחוטם כה מחודד והלסת נטולת שיניים.
"יש יותר מ-2,200 מיני מכרסמים בעולם ועד הגילוי הזה, מצאנו אצל כולם שיניים חותכות בחלק האחורי של הפה", אמר הד"ר קווין רו ממוזיאון ויקטוריה שבאוסטרליה. הוא השתתף בצוות המחקר שגילה את העכברוש החדש. "זו דוגמא לדרך של המינים, שעומדים מול תנאים אקולוגים חדשים (במקרה הזה שפע של שלשולים), ומשנים את צורתם, לעתים אפילו מוותרים על יכולות שבמקום אחר היו יתרונות חשובים", הסביר הד"ר האוסטרלי.
התגלית באי סולווסי השייך לאינדונזיה מעודדת את החוקרים להמשיך ולחפש עוד מינים מוזרים ביערות הגשם שלא נחקרו כמעט.המשלחת הבאה כבר בדרך.