בשביל לראות טוב צריך לצאת מהבית - כך לפחות טוענים באוניברסיטת קיימברידג' שבבריטניה. מחקר חדש שנערך שם קובע כי כל שעה בה מבלה ילד מחוץ לביתו מקטינה ב-2% את הסיכוי שיסבול בעתיד מקוצר ראייה.
במחקר המדובר השתתפו יותר מ-10,000 ילדים. תוצאותיו התפרסמו בוועידה השנתית לרפואת עיניים שערכה האקדמיה האמריקנית בפלורידה. לפי החוקרים, השילוב שבין בילוי בחוץ באור השמש, תוך צפייה בעצמים קרובים ורחוקים יחדיו - הוא שמוביל לשיפור הראייה.
חוקר העיניים והראייה, ד"ר ג'סטין שרווין, הסביר כי ילדים הסובלים מקוצר ראייה מעבירים בממוצע מחוץ לבתיהם 3.7 שעות פחות מפרק הזמן שמבלים שם בעלי ראייה תקינה. עם זאת, הוא הדגיש כי הוא ושאר אנשי האקדמיה שהשתתפו בהכנת המחקר עדיין אינם יכולים להצביע על הגורם המדויק שגורם להבדלים בין שתי הקבוצות.
עורכי המחקר ציפו שהממצאים יתמכו בטענות שלפיהן אותם ילדים ששוהים פרק זמן גדול יותר מחוץ לבתיהם יתגלו ככאלה שמשקיעים פחות זמן בקריאה, בלימודים ובמשחקים במחשב.
להפתעתם לא הצליח המחקר למצוא קשר ישיר ומחייב בין שני הגורמים, ואנשי האקדמיה הבריטיים מתכוונים להמשיך במחקר עד לקבלת תשובות על השאלות שעדיין נותרו פתוחות. החוקרים טוענים כי בהשוואה לנתונים מלפני 20-30 שנים, חלה עלייה חדה בשכיחות הפרעת קוצר הראייה.