חולדות בדרך כלל גורמות לרובנו להיבהל ולפחד, אבל דווקא חוקרים מהטכניון ואוניברסיטת ת"א שמחו לאחרונה לראות אחת מהן מתרוצצת במעבדתם. כמו שבועות לפני כן - חולדה שסבלה משיתוק עם חוט שדרה מנותק לחלוטין, עברה ניתוח פורץ דרך שאפשר לה לאחר שיקום לחזור וללכת, במסגרת מחקר שנערך על ידי הטכניון ואוניברסיטת תל אביב.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
"בפרויקט הזה הצלחנו לעורר את התחדשות חוט השדרה לאחר שהחיה הפכה למשותקת לחלוטין", אמרה פרופ' שולמית לבנברג, דיקן הפקולטה להנדסה ביו רפואית בטכניון. "היא תחילה חזרה ללכת שוב, ולאחר מכן החזירה לעצמה את התפיסה החושית".
צוותה של לבנברג, יחד עם צוות חוקרים מאוניברסיטת תל אביב, השתמשו בתאי גזע שנקלחו מפיו של אדם בוגר. התאים עברו תהליך הנדסת רקמות והונחו על שתל מלאכותי שהושתל במקום שבו נפגע חוט השדרה של החולדה. ההליך יצר מסלול עוף לאזור הפצוע, ואפשר להוראות מהמוח להגיע לשאר הגוף.
"זה היה מדהים לראות את בעלי החיים מתחילים ללכת אחרי 2-3 שבועות", סיפרה פרופ' לבנברג. "הם התחילו ללכת כמעט באופן נורמלי, מאוד התרגשנו לראות את זה. לבנברג סיפרה לסוכנות הידיעות רויטרס שהיא מקווה שהמחקר שלה ישנה את הטיפול בנפגעי חוט שדרה אבל הדגישה כי עדיין יש דרך ארוכה עד יתחיל שלב הניסויים הקליניים בבני אדם. "אלו מחקר מוקדמים מאוד ואנחנו עדיין לא יודעים איך זה יעבוד על בני אדם", הוסיפה.