גולשים בנייד ולפתע מקבלים הודעה חריגה? יכול מאוד להיות שאתם תחת מעקב: האקרים, ללא ידיעתכם, מתקינים תוכנה בטלפון שלכם ומהרגע הזה אפשר אפילו לצפות בכם דרך המצלמה. בעזרת וירוס שניתן להתקין על הנייד, הפורץ יכול להוציא שיחות ללא ידיעתכם.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק
בשנה האחרונה חלה גדילה משמעותית גם במספר ההתקפות וגם בתחכום שלהם, ולפי הנתונים המתקפות פוגעות במכשירי אנדרואיד יותר מאשר באייפונים. ההאקרים פועלים בשיטות מאוד מתוחכמות כדי לקבל גישה אל מכשירי האייפון, ובראשן התחזות לאחרים.
אחת השיטות היא תוכנות מזויפות: האפליקציה נראית כאילו היא הדבר האמיתי - אלא שמהרגע הזה להאקר יש שליטה מלאה על המכשיר. הוא יכול לראות את רשימת אנשי הקשר. את יומן הפגישות, איפה אתם נמצאים, אפילו להקליט אתכם. הפורצים גם יודעים לעשות מזה כסף: ברגע שלהאקרים יש גישה לטלפון, הם יכולים לראות בדיוק לאיזה אתרים גלשתם, מה הסיסמה הסודית שלכם לפייסבוק ואפילו של חשבון הבנק שלכם. אז איך אפשר לדעת אם הטלפון שלכם תחת מעקב? במקרים רבים הטלפון מתחיל לפעול באופן הרבה יותר איטי והסוללה אוזלת במהרה, או אם המכשיר מגיב בצורה מוזרה ומופיעים עליו יישומים שלא התקנתם.
איך תגנו על המכשיר?
בחברת צ'ק פוינט הסבירו כי אחד מכל 50 טלפונים חכמים מותקף על ידי האקר. אז איך אפשר להתגונן?
השלב הראשון הוא להגן על הטלפון עם סיסמה מורכבת - לא 1234. כמו כן, אין ללחוץ על על קישור שמקבלים - במיוחד אם הוא מגיע ממקור לא מזוהה. בנוסף יש לעדכן את מערכת ההפעלה.
דרך נוספת להישמר היא בדיקת זהות האפליקציות (יישומים) - יש להוריד רק מהחנויות הרשמיות, גוגל פליי או אפסטור. מומלץ גם להתקין תוכנת אבטחת מידע שיכולה לעדכן אתכם אם הטלפון תחת מתקפה.
לעובדה שענקיות כמו גוגל ופייסבוק יודעות עלינו כמעט כל דבר כבר התרגלנו, הבעיה עכשיו היא איך למנוע מבעלי עניין למיניהם לעקוב אחר כל צעד שלנו ואפילו לגנוב מאיתנו כסף.