פרץ את חומות הסייבר: היום (שני) הוצג באוניברסיטת תל אביב ה-Cyber Horse, "סוס טרויאני" בגובה של יותר משישה מטרים. מדובר במיצג אמנותי שהורכב ממכשירים שנפגעו במתקפות סייבר: הסוס, שמשקלו כשני טונות, הורכב מאלפי חלקים שונים של טלוויזיות, סמארטפונים, אייפדים ומסכים שנגועים בווירוסים שונים ותוכנות זדוניות.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק
הסוס הוצג לרגל פתיחת שבוע הסייבר הלאומי באוניברסיטת תל אביב, והמטרה של המיצג היא לייצר מודעות לאומית ובינלאומית לסכנות הטמונות בתחום. שבוע הסייבר של המרכז למחקר סייבר בינתחומי באוניברסיטת תל אביב מתקיים זו השנה השישית ברציפות, בשיתוף מטה הסייבר הלאומי במשרד רה"מ ומשרד החוץ. הסוס הגדול, שמבוסס כמובן על הסיפור המיתולוגי של הסוס הטרויאני, ניצב צמוד לאולם סמולרש באוניברסיטה.
על תשתית של ברזל ועץ הוצבו אלפי חלקיקים של מחשבים, טלוויזיות, מקלדות ועוד שיצאו מכלל שימוש בעקבות וירוסים ותוכנות זדוניות. גובהו של המיצג הוא יותר משתי קומות: מארגני הכנס הסבירו כי "המיצג טומן בחובו חדשות רעות, ממתין שהדלתות תיפתחנה ובאי הכנס יזמינו אותו פנימה".
"אנחנו חיים בעידן בו הגנה על נכסים קיברנטיים הופכת להיות סבוכה יותר ויותר מיום ליום", סיפר יו"ר המרכז למחקר סייבר בינתחומי באוניברסיטת תל אביב והמארח של הכנס, אלוף (במיל.) פרופ' יצחק בן ישראל. "בכל יום נוצרות ממוצע כ-250,000 תוכנות סייבר עוינות".
המיצג נוצר על ידי משרד הקריאייטיב No, No, No, No, No, Yes בראשות גדעון עמיחי, ועשרות אנשי צוות עבדו במשך כחודשיים על תכנון הפרויקט. , מתוכן כ-3 שבועות על הבנייה וההקמה.