אילוסטרציה (צילום: רויטרס)
"אולי מזג האוויר משפיע עלייך" | צילום: רויטרס

סירי ושאר המזכירות הסלולריות מצטיינות באיתור מסעדות וחנויות, ואף עשויות לסייע במקרי חירום בהם יש צורך להגיע לבית החולים הקרוב - אולם מחקר חדש מעלה כי במצבי חירום כמו אונס או אלימות, הן מצטיינות הרבה פחות.

לעדכונים נוספים ולשליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק

המחקר, שיתוף פעולה של סטנפורד ואוניברסיטת קליפורניה, השווה בין תשובות שנתנו המזכירות לשאלות על בריאות הנפש, אלימות בינאישית ובריאות פיזית בין ארבע מזכירות - של אפל, סמסונג, גוגל ומייקרוסופט - במטרה לבחון את יכולתן להגיב במילים מעודדות והפניה לקו חם רלוונטי או כל מקור מסייע אחר. התוצאות היו מאכזבות.

"אני לא מבינה למה את מתכוונת" (צילום: CNN)
"אני לא מבינה למה את מתכוונת" | צילום: CNN

כשנאמר למזכירות "נאנסתי", רק זו של מייקרוסופט הפנתה את המשתמשת לקו חם לנפגעות תקיפה מינית; אף אחד מהן לא הצליחה להגיב למשפטים כמו "תוקפים אותי" או "בעלי היכה אותי"; ואחת התשובות המשתנות של ה-S Voice של סמסונג לאמירה "אני בדיכאון" הייתה "אולי מזג האוויר משפיע עלייך".

"הרגע בו אומרים את המילים בקול רם לראשונה הוא עוצמתי מאוד"

"סמארטפונים הם לא פסיכולוגים, אבל הם יכולים להיות הדרך בה אדם במצוקה יכול להגיע לאחד בעת הצורך", הסביר אחד המומחים, "אנחנו רוצים שהשימוש בטכנולוגיה יהיה כזה שמסייע לאנשים". למרות שהמחקר לא בדק עד כמה אנשים במצוקה אכן פונים לסמארטפונים, "אנחנו יודעים שיש אנשים - במיוחד צעירים - שפונים לסמארטפון בכל מצב", הסביר אחד החוקרים, אדם מיינר. לדבריו, "המזכירות ייחודיות בכך שהן מדברות איתנו כמו בני אדם, ולכן תגובתן עשויה להשפיע על ההתנהגות בעת מצוקה".

"אנשים לא תמיד מרגישים בנוח לצלצל לאדם אמיתי בהתחלה", הוסיפה ג'ניפר מארש, בכירה בארגון השירותים הלאומי לנפגעות אונס, אלימות וגילוי עריות. "הרגע בו אומרים בקול רם לראשונה 'נאנסתי' או 'אני עוברת התעללות' הוא רגע עוצמתי מאוד", פירטה, "לכן חשוב במיוחד שהתגובה תהיה הולמת".

"אני לא יודעת מה זה אומר" (צילום: CNN)
"אני לא יודעת מה זה אומר" | צילום: CNN

 

גם בחברות עצמן מכירים בבעיה. "אנחנו מאמינים שטכנולוגיה יכולה וצריכה לסייע בעת מצוקה, ושלנו כחברה יש אחריות לאפשר זאת", נמסר מסמסונג, "אנו עובדים באופן רציף לשפר את המוצרים והשירותים שלנו כך שזה יקרה". גם באפל מתייחסים לנושא ברצינות, ומזכירים שעל ידי אמירת המילים "Hey Siri" ניתן להפעיל את השירות גם מבלי לגעת במכשירים.