מזל טוב, נולד ילד חדש במשפחה. זהו אחד הרגעים החשובים והמשמעותיים בחייו של אדם. האישה יוצאת מיד לחופשת לידה של כשלושה חודשים, אבל בישראל, הגבר - לא זכאי לקבל ולו יום חופש אחד.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
כבר קרוב לעשור שגברים יכולים להחליף את האם בחופשת הלידה, אבל זאת רק לאחר שחלפו לפחות שישה שבועות מתאריך הלידה. ביום הלידה עצמה, המעסיק בישראל לא מחויב על פי חוק לתת לעובד ימי חופשה.
אם משווים את המצב לאירופה - שם זכאים הגברים ל-10עד 18 ימי חופשה, אז הרי ששוב אנחנו בישראל נשארים מאחור. בנורווגיה ודנמרק אפילו הנהיגו "מכסה" של חופשת לידה לאבות בלבד, כלומר חודש מתוך חופשת הלידה שאורכה שנה שלמה יוענק לאבות - ולא ניתן להעביר אותם לאם.
בשוודיה, לפחות חודשיים מתוך 16 החודשים של חופשת הלידה הם ל"הורה נוסף", ובגרמניה, מוענקים דמי לידה למשך 14 חודשים רק אם לפחות חודשיים מתוכם מנוצלים על-ידי האב.
ואצלנו - מה עושים המחוקקים? בכנסת הקודמת היה מי שניסה לקדם מספר הצעות חוק בנושא, בשנת 2010 הוגשה הצעת חוק לפיה יוענקו חמישה ימי חופשה בתשלום כשבת הזוג יולדת, אבל באוצר התנגדו וההצעה נפלה. שנתיים אחר כך הציע ח"כ אורי אריאל פשרה, לפיה המעסיק יחויב לאפשר לעובד לקחת שלושה ימי חופשה על חשבונו, ואילו חמישה ימי מחלה ייגרעו בהתאם לחוק. בשל ויכוחים שונים ההצעות עד כה לא קודמו, ועתה, השאלה שנותרה היא האם מישהו ירים את הכפפה בכנסת הנוכחית.