העובדים ניצלו מפיטורין רגע לפני החגים - ומפעל הטקסטיל האחרון בנגב ימשיך להתקיים: מפעל "נגב טקסטיל" בשדרות בו מועסקים 50 עובדים, ניצל היום מסגירה סופית - זאת לאחר שהמדינה העבירה לבעלי המפעל 3 מיליון שקלים שהיו נחוצים להמשך קיומו.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
המדינה העבירה להנהלת המפעל את המענק, ובעליו יוסיף עוד מיליון שקלים נוספים לצורך המשך פעילותו. הנהלת המפעל התחייבה שהוא ימשיך בפעילות לפחות 3 שנים נוספות.
ההחלטה שלא לסגור את המפעל התקבלה לאחר הרבה מאוד התלבטויות במשרדי האוצר והכלכלה - זאת עקב הכדאיות הנמוכה שבהמשך תפעולו.
50 העובדים, רובם מבוגרים שהיו מתקשים למצוא מקור פרנסה חלופי, כבר קיבלו מכתבי פיטורין והיו אמורים לחתום בתחילת השבוע הבא בלשכות התעסוקה על אבטלה. בעקבות מהלך הצלת המפעל, הם צפויים לשוב לעבודה לאחר ראש השנה.
בסוף החודש שעבר הגיע מאבק עובדי מפעל הטקסטיל לכנסת. העובדים עלו למשכן ומחו נגד הסגירה של המפעל. הם ניסו לרתום למאבק חברי כנסת ושרים - ועניינם זכה לבמה בדיון טעון בכנסת.
"ההחלטה מפתיעה - ובעלת חשיבות גדולה"
"אני מאמין שהייתה התלבטות עד הרגע האחרון אם להשאיר את המפעל פועל. להחלטה להשאיר אותו בחיים יש השלכה לא רק כלפי העובדים בשדרות אלא לעוד עובדי טקסטיל ברחבי הארץ", סיפר יו"ר הסתדרות הטקסטיל שלום שינדלר לחדשות 2 באינטרנט בתגובה לבשורה על השארת המפעל פתוח. עוד סיפר שינדלר כי הבשורה הפתיעה אותו: "הופתעתי לשמוע על זה, כי הממשלה הזו מעט קפיטליסטית".
לדברי שינדלר, למפעל יש סיכוי לשרוד עוד שנים רבות - וכי מניעת סגירתו לא מהווה רצון לשמר אותו כ"פריט נוסטלגי". "גם מפעל "עוף קור" בשדרות עמד להיסגר לפני 13 שנה. באוצר אמרו אז שאין שום סיכוי למפעל הזה - והנה, עד היום הוא עובד ומפרנס המון משפחות בשדרות. צריך היה רק להאמין". שינדלר הוסיף כי בארץ יש עוד מפעלי טקסטיל - וכי קיימת חשיבות מכרעת להמשך קיומו של מפעל כזה בפריפריה.