המשוואה בדרך כלל ברורה: ככל שהרודן חזק ואכזר יותר - כך הוא גם עשיר. הצצה לחשבונות הבנק של הרודנים האכזריים בעולם מספקת סיבה להזדהות במידה מסוימת עם טענות המפגינים ברחבי העולם נגד המשטרים הרודנים, בטענה כי מדובר גם במשטרים המושחתים בעולם.
סדאם חוסיין, עיראק: 5.5 מיליארד דולרים הוקפאו
הרודן העירקי כבר לא איתנו, אבל הונו הוערך בעבר בין 20-10 מיליארד דולרים, שאותם שלשל לכיסו מעסקאות שוחד ושימוש בנכסי מדינה. על פי ההערכות ,החזיק חוסיין רשת פיננסית סודית בז'נבה, שהורכבה מאנשי עסקים עירקים אמידים ששוכנעו באמצעות שוחד או איומים לאפשר שימוש בחשבונות הבנק שלהם ככיסוי לכספיו.
עד היום קשה לאתר לאן התגלגלו הכספים, שנמצאו בחלקם במקומות מפתיעים כמו מגזינים אמריקניים פופולריים. במהלך השנים הוקפאו נכסי המשפחה בסך 5.5 מיליארד דולרים בארצות הברית, בבריטניה, בקנדה, בשווייץ ובצרפת. על פי ההערכות, הפקיד חוסיין שלושה מיליארד דולרים בבנקים בסוריה.
שעות ספורות לפני תחילת המתקפה האמריקנית בעיראק משך בנו קוסאי מהבנק המרכזי בעירק כמיליארד דולרים, מחצית הסכום לחשבונו האישי ומחציתו לחשבון יועץ בכיר של אביו. במהלך השנים הוקפאו נכסי משפחתו של סדאם חוסיין בסך 5.5 מיליארד דולרים בארצות הברית, בבריטניה, בקנדה, בשווייץ ובצרפת.
בשאר אל אסד, סוריה: 30-40 מיליארד דולרים בתוך המשפחה
גורמים באופוזיציה הסורית שהתחקו אחרי משפחת אסד מעריכים כי הונה של משפחת השלטון המורחבת נע בין 30 מיליארד דולרים ל-40 מיליארד דולרים.
הונה של משפחת אחרס שאליה משתייכת אשתו של בשאר, אסמה, מוערך בכמיליארד דולרים, ומושקע בנדל"ן בלונדון ובלבנון. המשפחה הקימה לפני כמה שנים חברת אחזקות בסוריה כדי להסדיר את השקעותיה.
הונו של ג'אמיל אסד, אחיו המנוח של חאפז אסאד, מוערך בלמעלה מחמישה מיליארד דולרים. לאחר מותו נודע שהיה בעל למעלה מ-160 בתים בסוריה ועוד מספר לא ידוע של בתים באירופה ובעיקר בצרפת. סכומי הכסף הגדולים שלו הופקדו בבנקים באירופה ובלבנון ובין ילדיו מתנהלים מאבקי ירושה.
הונו של כאמל אסד, בן דודו של בשאר, נע סביב שני מיליארד דולרים. הוא שולט על הכלכלה באזור החוף הצפוני של סוריה.
הדוד רפעת אסד גולה בצרפת. הונו מוערך ב-4-7 מיליארד דולרים. מרבית נכסיו נמצאים בצרפת ובספרד והוא מוזכר כמשקיע גדול בבורסה הפריזאית. בבעלותו מלון במארסיי, קזינו במלטה ואפילו תחנת טלוויזיה.
חוסני מובארק, מצרים: פלטינה בשווי 15 מיליארד דולרים
הונה של משפחת מובארק נע לפי ההערכות בין 40 מיליארד דולרים (לפי הטלגרף הבריטי) ל-70 מיליארד דולרים (לפי הגרדיאן הבריטי). הטלגרף דיווח כי במהלך המהומות במצרים העביר מובארק את הונו האישי המוערך בכשלושה מיליארד דולרים לבנקים בניו יורק, בלונדון, בפריז ובבוורלי הילס.
בעבר פורסם כי עיקר הונו של מובארק מושקע בבנק UBS השוויצרי וב"בנק אוף סקוטלנד" השייך ללוידס הבריטי. מכון מחקר מצרי טען כי מובארק הפקיד לפני שלושים שנה 19 טון פלטינה בחשבון פרטי בבנק בשווייץ. שווי הפלטינה מוערך בכ-15 מיליארד דולרים.
בנוסף, רשומים על שם המשפחה נכסי נדל"ן בפריז, בדובאי, במדריד, בפרנקפורט וכמובן במצרים. ידוע כי חוסני מובראק מחזיק בבתים במנהטן ובאזור רודיאו דרייב היוקרתי שבבוורלי הילס והבן גמאל, שיועד לרשת את אביו, מחזיק בבית בשכונת בלגרביה היוקרתית שבמרכז לונדון. למשפחת מובארק יש גם שתי יאכטות בשווי של 60 מיליון דולרים.
ההון הושג ברובו באמצעות חוזים צבאיים, חברות קש ושותפויות עם גופים זרים שהשקיעו במצרים, שבה החוק דורש כי שותפים זרים יעניקו לשותפיהם המקומיים נתח של 51% ברוב המיזמים. הבנים עלאא וגמאל מחזיקים בנתחים של עשרות אחוזים ברוב המיזמים הפרטיים הגדולים במצרים, שעבורם לא שילמו דבר - ובהם זיכיונות לסוכנויות "יונדאי" ו"סקודה", "מרלבורו" ורשת המסעדות "צ'יליס".
זין אל-עאבדין בן עלי, תוניסיה: 10 מיליארד דולרים ו-1.5 טון זהב
לפני שנאלצו להימלט מתוניסיה שלטו משפחותיהם של הנשיא המודח זין אל-עאבדין בן עלי ורעייתו לילה טרבלסי, ב-30% עד 40% מכלכלת המדינה. לפי הארגון "טרנספרנסי אינטרנשיונל", הם צברו הון של כעשרה מיליארד דולרים והתפרסו על תחומי הבנקאות, הביטוח, התיירות והבנייה. לרשותם עמד צי של חמישים מכוניות פאר.
לפי דיווחים שהוכחשו, גנבה טרבלסי 1.5 טון זהב מהבנק המרכזי עם המלטה לדובאי. משפחתה מסמלת עבור העם התוניסאי את השחיתות. אחיה שלטו בבתי מלון, בתחנות רדיו, במפעלים, בנדל"ן ובקרקעות שאת רכישתם מימנו באמצעות הלוואות מבנקים שנשלטו על ידי בן עלי ואנשיו. היא הקימה בעיר קרתגו בית ספר יוקרתי לילדי זרים ובני המעמד הגבוה על קרקעות שקיבלה ובמענק של מיליון וחצי דולרים מממשלתו של בעלה. לאחר מכן מכרה את בית הספר למשקיעים בלגים תמורת סכום עצום שלא פורסם, מבלי שהשקיעה בו דולר אחד.
מועמר קדאפי, לוב: נכסים בשווי 30 מיליארד דולרים
בעקבות הסנקציות שהטילה מועצת הביטחון על המשטר בלוב, מנעה ארצות הברית מקדאפי וממשפחתו גישה לנכסים בשווי 30 מיליארד דולרים - כך דיווח משרד האוצר האמריקני. בבנקים הקנדיים הוקפאו נכסים של המשפחה בשווי 2.4 מיליארד דולרים והבנק המרכזי האוסטרי דיווח על הקפאת נכסים בשווי 1.6 מיליארד דולרים. בריטניה סיכלה ניסיון של קדאפי להעביר 1.4 מיליארד דולרים מחוץ למדינה, אך נותרו לו לא מעט נכסים בלוב, המפוזרים בחשבונות בנק ובנדל"ן מסחרי.
לפי ה"טיימס" הלונדוני, העביר קדאפי לאחרונה בחשאי 4.8 מיליארד דולרים לבית השקעות פרטי בלונדון ובנו סייף אל אסלאם מחזיק באחוזה לונדונית שהוצעה לאחרונה למכירה תמורת כ-18 מיליון דולרים.
הכסף הגדול של סייף אל אסלאם, 70 מיליארד דולרים, מצוי לפי תחקיר של ה"ניו יורק טיימס" בקרן השקעות שהקים הבן לפני חמש שנים, שהשקיעה בין השאר בחברת ההוצאה לאור הבריטית "פירסון" ובמועדון הכדורגל האיטלקי יובנטוס. מועמר קדאפי עצמו השקיע ב-2009 22 מיליון דולרים בקומפלקס מלונות בעיר האיטלקית ל'אקווילה.
ה"פייננשל טיימס", בהסתמכו על מסמכי ויקיליקס, טוען כי האימפריה העסקית של קדאפי מהווה מקור לסכסוכים בין ילדיו, שזוכים להכנסה קבועה מחברת הנפט הלאומית, שהייצוא השנתי שלה מגיע לעשרות מיליארדי דולרים.