פתרון למשבר במעריב? בתום הליך משא ומתן מורכב ואינטנסיבי, הגישו הנאמנים עורכי הדין ירון ארבל וד"ר שלמה נס את המלצותיהם לשופטת בית המשפט המחוזי בתל אביב, ורדה אלשיך, למכירת קבוצת מעריב כעסק חי ופעיל. הנאמנים הגיעו למתווה עסקה משולבת, שצפוי לאפשר את המשך העסקתם של כ-1,400 מעובדי מעריב, בהם גם עובדי בית הדפוס ומערך ההפצה.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
הנאמנים מציינים כי התחרות בין ההצעות הייתה קשה והוכרעה ממש בישורת האחרונה, בשעות הלילה המאוחרות אמש, לאחר שגובש הסכם עבודה בין רוכש בית הדפוס לבין קבוצת בן צבי, שרוכשת את פעילות העיתון. לפי המלצת הנאמנים לאישור הצעות הזוכות, פעילות קבוצת מעריב, הכוללת את העיתון מעריב, המקומונים, אתר NRG, כתבי העת וההוצאה לאור ימכרו לאיש העסקים שלמה בן צבי. בנוסף לפי המלצת הנאמנים, בית הדפוס של קבוצת מעריב בבת-ים יימכר לקבוצת עמוס מימון.
הנאמנים מציינים כי הצלחת הפעלת הקבוצה במסגרת הקפאת ההליכים הובילה להליך מכירה מורכב ומהיר, שהביא לקבלת הצעות שבמסגרתן תימכר קבוצת מעריב, כ"עסק חי", בסך כולל של כ-145 מיליון שקל. סכום זה מורכב מהתמורה עבור פעילות העיתון, המגזינים ואתר האינטרנט, בית הדפוס וגביית חובות מחייבים של קבוצת מעריב.
פתרון תעסוקתי ל-1,400 עובדים
אישורן של ההצעות, צפוי לאפשר פיתרון תעסוקתי לכ-1,400 עובדים מתוך כ-2,000 עובדי קבוצת מעריב. הליך המשא ומתן הביא לשיפור משמעותי ביחס להצעת בן צבי המקורית הן בתמורה הכספית והן בתעסוקת כ-1,400 העובדים (לעומת כ-300 בהצעה המקורית). הנאמנים מציינים כי לנגד עיניהם עמד שיקול מרכזי, בדמות גורלם ושמירת מקור תעסוקתם של עובדי הקבוצה ולכן נוהל המשא ומתן על מנת להגדיל את מספר העובדים שיוותרו בקבוצה.
קבוצת בן צבי מבקשת להפעיל את קבוצת מעריב ולהמשיך להוציא לאור את העיתון מעריב והמגזינים תחת המותגים הקיימים. לפי ההצעה, קבוצת בן צבי מתחייבת להעסיק בין 450 ל-500 עובדים לפי הפירוט הבא: 330 עובדי מנהלה ומערכת עיתונאית לתקופה מינימלית של 18 חודשים, 50-70 קבלני ועובדי הובלה אשר הועסקו על ידי חברות הקבוצה כקבלנים עצמאיים, לתקופה מינימלית של 18 חודשים.
בנוסף, בין 70 ל-110 עובדי דפוס יועסקו במסגרת ההתקשרות המסחרית עם רוכש בית הדפוס. ההצעות הזוכות כפופות לאישור בית המשפט, בדיון שיתקיים מחר בבוקר וכן לאישור הממונה על ההגבלים העסקיים.