העלאת מחירי הסיגריות החל מ-2012 הצליחה לעורר בשבוע האחרון התנגדות חריפה בציבור, אבל הגזירות לא נגמרות שם: בדיקת "תכנית חיסכון" מעלה שגם מחירי האלכוהול עולים, כבר החל מהשבוע הבא.
במסגרת העדכון של שיעורי המס הנקובים בשקלים, היבואנים יצטרכו לשלם יותר על כל בקבוק: כך לדוגמא, על כל ליטר וודקה ישלמו חצי שקל יותר מס, וכך גם על וויסקי, ג'ין וליקרים. גם במחירי הבירה תחול עלייה, אבל היא תהיה מתונה יותר ותסתכם בחמש אגורות על כל ליטר, וכך גם ביין.
העלאת המס עבור היבואנים צפויה להוביל באופן טבעי גם להעלאת המחירים עבור הצרכנים, שכן היבואנים "יגלגלו" את ההפרש על ציבור צרכני האלכוהול, אולם בשלב זה לא ברור מה תהיה רמת המחירים החדשה לצרכן.
בשורה התחתונה: אצלנו משלמים יותר
אם זה לא מספיק, בדיקה שלנו מעלה שגם כך מחירי האלכוהול בישראל גבוהים משמעותית מאלה שבאירופה, ואם תהיתם - גם בדיוטי פרי אנחנו עדיין משלמים יותר: בקבוק וויסקי מסוג ג'יימסון לדוגמה יעלה בארץ בין 130 ל-170 שקלים. בדיוטי פרי תשלמו מעט פחות, אבל באירופה ובארצות הברית משלמים על אותו מוצר 67 שקלים בלבד - כמעט חצי מחיר.
מי שמעדיף ג'ק דניאלס, ישלם עבורו בארץ בין 180 ל-210 שקלים, לעומת 140 שקלים בדיוטי פרי. בצרפת לעומת זאת, תשלמו בחנויות הרגילות 20% פחות. וויסקי מסוג גלן פידיך עם התיישנות של 12 שנים, יעלה בישראל בין 200 ל-300 שקלים, אבל באירופה הוא נמכר תמורת 115 שקלים בלבד, פחות מחצי מחיר. בארצות הברית המחיר צונח ל-87 שקלים בלבד.
דווקא במחירי הוודקה נראה שישראל שומרת על רמת מחירים סבירה. על בקבוק סמירנוף למשל, תשלמו בממוצע 60 שקלים, מחיר זהה לזה שבגוש האירו. על בקבוק אבסולוט, אנחנו משלמים פחות: 60 שקלים לעומת 70 באירופה ובארצות הברית.
אבל יש דגש נוסף שנכנס למשוואה: בבדיקה של "תכנית חיסכון" עולה שפערי האלכוהול בין החנויות בתוך הארץ מגיעים גם ל-50% ויותר. קנייה באינטרנט, למרבה הפלא, יכולה לייקר את החשבון הסופי בעשרות אחוזים, לתשומת לבכם לקראת הסילבסטר, או בפעם הבאה שתרצו גם קצת אלכוהול בתפריט.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לדף הפייסבוק של "תכנית חיסכון"