הבנקים בישראל חושפים היום את נתוני הרבעון הרביעי של השנה ושל 2011 כולה. מהנתונים עולה כי בנק הפועלים עוקף את לאומי וחוזר להיות הבנק הרווחי בישראל, עם רווח נקי של יותר מ-2.7 מיליארד שקלים.
בנק הפועלים חשף הבוקר כי בשנה האחרונה זינק הרווח הנקי שלו ב-24% ל-2.74 מיליארד שקלים. הכנסות הבנק הסתכמו בשנה החולפת ב-13.08 מיליארד שקל, עלייה מינורית של 2% לעומת 2010.
שכרו של מנכ"ל בנק הפועלים, ציון קינן, הסתכם בשנה החולפת בכ-9 מיליון שקלים, מהם כ-2 מיליון שקלים משכורת ועוד בונוס של 5.6 מיליון שקלים. יו"ר הדירקטוריון יאיר סרוסי השתכר 9.35 מיליון שקלים.
גליה מאור, מנכ"לית בנק לאומי היוצאת, נאלצה להיפרד מהבנק דווקא עם ירידה ברווחים. במהלך שנת 2011 נרשמה ירידה של 19% ברווח הנקי של לאומי, שעמד על 1.89 מיליארד שקלים, זאת בהשוואה לרווח של 2.33 מיליארד שקלים בשנת 2010.
הירידה ברווחי לאומי נבעה בעיקרה מירידת שערי ניירות ערך זרים, וירידת מניית פרטנר. ואולם, מאור ומחליפתה בתפקיד החל מה-1 במאי, רקפת רוסק עמינח, יכולות להתנחם בשכר של מאור - שהגיע ל-6 מיליון שקלים. רווחי חמשת הבנקים הגדולים ב-2011 הגיעו יחדיו ל-7 מיליארד שקלים.
"ביצועי הבנק יותר טובים ממה שנראה בדוח"
יו"ר דירקטוריון לאומי, דוד ברודט, הסביר כי "השורה התחתונה עלולה להטעות כי היא לא מציגה תמונה מלאה. הביצועים של הבנק יותר טובים ממה שנראה בדוח. לאומי רגיש יותר מאחרים למתרחש בשוק ההון ולירידות השערים החדות שהיו בבורסה בשנת 2011, דבר שהביא לפגיעה בהכנסות התפעוליות והאחרות ולעלייה בהוצאות השכר".
עם זאת, התוצאות של לאומי עלולות היו להיות גרועות יותר אלמלא נהנה הבנק ברבעון הרביעי מהטבת מס בסך 326 מיליון שקל, זאת כתוצאה משינוי המתווה העתידי במס חברות על פי המלצות ועדת טרכטנברג.
בבנק הפועלים, מטבע הדברים, היו מרוצים הרבה יותר. המנכ"ל ציון קינן אמר: "אני גאה להציג היום את התוצאות הכספיות המצוינות של בנק הפועלים לשנת 2011. תוצאות אלה מעידות מעל הכל על חזרתו של בנק הפועלים למובילות של המערכת הבנקאית הישראלית, בייחוד לאור העובדה שהן הושגו בצל אי הודאות הכלכלית המתמשכת והטלטלות החוזרות ונישנות בשווקים הפיננסיים העולמיים. העלייה ברווח הנקי והתשואה הדו-ספרתית על ההון, לצד השיפור בהלימות ההון, משקפים היטב את עוצמת פעילות הליבה הבנקאית שלנו".