בשעה שהשיח הציבורי בנושא כספי המיסים הופך למשמעותי יותר, החלטנו לבדוק לאן הולכים כספי המיסים. תקציבי המיליארדים מורכבים בסופו של דבר מהוצאות קטנות. הנה כמה דוגמאות לאופן בו מנוצלים כספי הציבור:
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
סביר להניח כי לא רבים שמעו על מקהלת רשות המיסים. עם זאת, המקהלה והמנצח שלה עולים 107 אלף שקלים בשנה מכספי משלם המיסים. מנצח הלהקה אומר כי "בלהקה שרים שירים ישראליים ומדובר בחבורת זמר של ממש". "זה כל כך נכון מצד מקום עבודה לתת לעובדים שלו איזושהי פינה שקשורה בגאוות יחידה, ואני מאמין שזה מוציא מהעובדים הרבה יותר" הוסיף המנצח.
במשרד השיכון והבינוי, אולי לא מצליחים להוריד את מחירי הדיור, אבל בינתיים עובדים שם לפחות על להוריד את הכרס. 60 אלף שקלים הועברו לצורך ניהול של חדר הכושר שלהם למשך תקופה של 5 חודשים.
במשרד המשפטים הוציאו השבוע 21 אלף וחצי אלף שקלים על שירותי אחזקה לצמחיה למשך שנה, בפרקליטות מחוז צפון. ספק השירות אמר בשיחה עם "תכנית חיסכון": "השירות כולל השקיה ותחזוקה של האדניות והעציצים בתדירות של פעמיים בחודש. לפעמים אנו עובדים במשך שלוש או ארבע שעות, ולפעמים במשך חצי שעה".
במשרד האנרגיה והמים הוציאו לאחרונה לא פחות מ-101 אלף שקלים על שני ימי גיבוש לעובדים. במשרד הסבירו כי מדובר בהשתלמות ולא יום כיף, בניגוד למה שנכתב בהודעת הפטור ממכרז, ושכל משרדי הממשלה עושים זאת.
אמנם מדובר רק בהוצאות קטנות ביותר בהשוואה לתקציב האדיר של המדינה. אולם, יש לזכור כי הוצאות אלה באות בסופו של דבר על חשבון תקצוב פרויקטים אחרים, וכי מדובר בשאלה של סדר עדיפויות.