מפולת בוול סטריט: פאניקה ביום המסחר בארצות הברית, לאחר שמרבית המדדים המובילים צנחו תחילה בכתשעה אחוזים, ולאחר מכן "התמתנו" ונסחרו בירידות של כשלושה אחוזים לערך. מדד S&P 500 נפל ב-2.94%, הדאו ג'ונס צנח ב-3.20% והנאסד"ק רשם ירידה חדשה של 3.44%.
אחרי פתיחה אופטימית דווקא ועליות שערים, החלו המשקיעים בארצות הברית לעקוב במתח אחר השפעת משברי החוב באירופה על השוק האמריקני. הדאו ג'ונס רשם במהלך הנפילה את הירידה החדה ביותר מאז הקריסה של השווקים ב-1987. מדד ה-S&P פרץ מטה את רמות התמיכה של 1,140 ו-1,156 נקודות.
דיווחים בתקשורת האמריקנית אומרים כי טעות אנוש באחד מחדרי המסחר המובילים הביאה לנפילה הפתאומית, וכי מניית פרוקטור אנד גמבל, הנמנית עם מדד הדאו ג'ונס, נפלה בפתאומיות בכ-30%, ותרמה לטעות ולנפילות.
עם זאת, יו"ר הבנק הפדרלי, בן ברננקי, אמר היום כי הוא אופטימי על כך שהבנקים בארצות הברית יחלו להקל בקריטריונים שלהם למתן הלוואות ללקוחותיהם. "הכלכלה משתפרת, ומלבד הנדל"ן המסחרי אנו צופים ירידה צנועה בהידוק האשראי ובהלוואות הבעייתיות של הבנקים", אמר ברננקי. "כתוצאה מכך, ההלוואות צפויות להתחיל ולהשתחרר", הוסיף.
אך כמובן שהמוקד האמיתי הוא אירופה. הבורסות האירופאיות סגרו את יום המסחר בירידות שערים חדות, כשבשווקים עדיין קיים החשש שמשבר החובות יתפשט לעולם כולו. הפרלמנט היווני אישר הערב את הרפורמות בכלכלה, מה שמכונה "חוקי הצנע" שמהוות תנאי הכרחי לקבלת הסיוע מהקרן הבינלאומית למטבע ומהאיחוד האירופי. בכך, מקווים ביוון כי ייפתר המשבר הכלכלי הכבד.
לעדכונים שוטפים מסביב לשעון: ערוץ החדשות