תופעת ההון השחור מורידה מקופת המדינה עשרות מיליארדי שקלים בכל שנה, כך לדברי משרד האוצר. לכן, השיקו ברשות המסים את הקמפיין החדש בכיכובו של השחקן נתי רביץ. על פי פרסומים, הוא עלה לאלה שכן משלמים מסים קרוב ל-200 אלף שקלים.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
לפני שנתיים נשכר הבדרן אלי יצפאן כפרזנטור לקמפיין דומה של משרד האוצר, גם שם עודדו אותנו לדווח על מעלימי מס. שכרו של יצפאן, על פי הדיווחים, הגיע לכ-450 אלף שקלים. לא ברור עד כמה הקמפיין הצליח בזמנו, אבל ברשות המסים מרוצים עד כה, לדבריהם, מהקמפיין של רביץ בזכות מאות דיווחים שהגיעו לקו החם על מעלימי מס.
אבל בין אם הקמפיין מצליח או לא, קשה למצוא את המפתח לפיו מוציאה המדינה סכומים נכבדים על פרזנטורים בקמפיינים ממשלתיים. הספורטאי אריק זאבי הוביל לאחרונה את הקמפיין לקניות כחול לבן. ומתברר שזה מועיל - לא רק ליעקב מהצנצנות ולרון השכן - אלא גם לזאבי. יותר מ-210 אלף שקלים הועברו לג'ודוקא בדימוס. הבחירה של לשכת הפרסום הממשלתית דווקא בו, אגב, נעשתה ללא מכרז.
בעורפו של זאבי נושפת השחקנית והדוגמנית נועה תשבי. על הקמפיין שהובילה לאחרונה, לעידוד תיירות לישראל, היא קיבלה 175 אלף שקלים. השחקן גיא אריאלי שעמד בקדמת הקמפיין לשירותי הטלוויזיה הדיגיטלית "עידן פלוס" קיבל 116 אלף שקלים, ואילו רון קופמן הכניס לחשבון הבנק שלו 130 אלף שקלים עבור השתתפותו בקמפיין למשרד התקשורת.
"כשאתה מתחייב לחברה מסחרית אז אתה שורף את עצמך ביתר השוק", אמר יוסי לובטון, מנכ"ל משרד הפרסום באומן-בר-ריבנאי. "אבל כשאתה עושה קמפיין ללשכת הפרסום הממשלתית, אתה יכול לאחר חודש לעשות קמפיין לחברה מסחרית. זה לא שורף אותך, אתה יכול להמשיך להרוויח כסף".
לשכת הפרסום הממשלתית: "הסכומים נמוכים מהמקובל"
מי שהיה צנוע יותר הוא השחקן יוסי מרשק, הפקח הקשוח ממשטרת הקיטורים שעודד אותנו להצביע בבחירות. עבור שתי פרסומות טלוויזיה ועוד כמה תשדירים לרדיו, הוא הסתפק בסכום צנוע של קצת פחות מ-40 אלף שקלים.
בלשכת הפרסום הממשלתית אומרים בתגובה: "כמקובל בפרקטיקה המקצועית בתחום, הלשכה מקיימת הליך של מחקר וגיבוש אסטרטגיה מקצועית לכל קמפיין ובמהלכו עולה לעיתים הצורך גם בהתקשרות עם דמות מובילה שתייצר זהות והזדהות ציבורית עם המסר. אנו מקפידים לשמור על האינטרסים הציבוריים, ועל פי רוב סכומי ההתקשרות נמוכים מהמקובל בשוק הפרטי".