על רקע כוונתם של אלפי מפגינים לצאת הערב לרחובות הערים המרכזיות ולהביע את מחתאם נגד תכנית התקציב שגיבש, והגזירות הקשות שזו תכלול, ממשיך שר האוצר להדוף את הביקורת ומדגיש: אחרי הקיצוצים תתחיל סדרה של רפורמות שתטפל בבעיית יוקר המחיה בישראל.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
לפיד הגיב על הביקורת שמופנית כלפיו באמצעות הודעת אימייל ששלח למצביעי מפלגתו "יש עתיד", שבה התייחס לחלק מהשאלות שהופנו אליו. שר האוצר השיב לטענות כי התקציב פוגע בעיקר במעמד הביניים, שאותו הבטיח לייצג, ואמר כי אומנם מעמד הביניים נפגע מהגזרות החדשות, אך כעת הוא חולק את הנטל עם ציבורים אחרים.
"איני פוגע דווקא בו" הסביר לפיד. "למעשה, זו הפעם הראשונה מזה שנים שמעמד הביניים מחלק את הנטל גם עם ציבורים אחרים. החרדים, שהיו עד עכשיו חסינים פוליטית, ייאלצו להשתתף במאמץ ולצאת לעבודה, קיצצנו את תקציב הישיבות, וגם העשירים יתנו יותר. הם לא יקבלו קצבת ילדים כלל וישלמו הרבה יותר מס על כל מה שהוא מותרות כמו מכוניות יוקרה".
"מעולם לא היה פה ניסיון מרוכז יותר לצדק חלוקתי"
"למעשה, מעולם לא היה פה ניסיון מרוכז יותר לצדק חלוקתי", הבהיר שר האוצר. לפיד מבטיח שהאזרחים ומעמד הביניים יתחיל להרגיש בשינויים בעוד שנה מהיום. "קחו שנה קדימה וכולכם תתחילו להרגיש את התהליכים שיצאו עכשיו לדרך", כתב.
במכתב התייחס שר האוצר גם לטענה שהוא לא פועל נגד הוועדים הגדולים במשק וטען כי זה לא הזמן להלחם בוועדים הגדולים בזמן כל כך רגיש עבור הכלכלה הישראלית. לפיד אמר שיש צורך בטיפול בוועדים הללו אך זה לא הזמן המתאים.
"כל יום של שביתה כללית עולה למשק מעל 2 מיליארד שקל, ואני לא חושב שבתקופה של גירעון כל כך גדול אנחנו יכולים להרשות לעצמנו להפסיד עוד ועוד כסף. במקום זה הלכתי להסכם עם עופר עיני שהבטיח לנו שקט תעשייתי בתקופה קשה", כתב לפיד.
הוא הוסיף :"אז כן, נצטרך לטפל בחברת החשמל. וכן, נצטרך לטפל בנמלים. אנחנו לא מתחמקים מזה לרגע, אבל האם לא יותר הגיוני לבדוק קודם אם אפשר לעשות את זה בהידברות ובלי לשתק את המשק הישראלי?".