בטל בשבעים: שר האוצר החדש יאיר לפיד ובכירי משרדו שוקלים את העלאת גיל הפרישה של גברים ל-70 ושל נשים ל-65. זאת, במסגרת ההצעות להתייעלות והקיצוצים הצפויים. מומחים מזהירים כי העלאת גיל הפרישה תגרום לפגיעה קשה במעמד הביניים.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
מהדיווח הבוקר בעיתון "ידיעות אחרונות" עולה כי האפשרות לאחר את גיל הפרישה הועלתה על ידי השר לפיד ובכירי משרדו כחלק מהצעדים שנועדו לצמצם את הגירעון הגדול שנפער בתקציב המדינה.
על פי התוכנית שבוחנים באוצר, גיל הפרישה של גברים יועלה עד שנת 2020 מ-67 ל-68 ולאחר מכן יעלה בשנתיים נוספות. גיל היציאה לגמלאות של נשים יעלה בשלב הראשון ל-64 ולאחר מכן ל-65.
מומחים מזהירים מפני מימוש הצעד של העלאת גיל הפרישה בטענה שיפגע במעמד הביניים באופן קשה. "מצד אחד שוקלים להעלות את גיל הפרישה ומצד שני - לא מבטיחים תעסוקה. זה יגרום למצב שבו אנשים בגילאי 45-50 שייפלטו משוק העבודה יתקשו למצוא עבודה", הסבירה ע"ד דורית טנא-פרצ'יק, שכיבנה בעבר כיו"ר אגף הפנסיה בהסתדררות. "מי שלא מוצא עבודה לא מפריש כספים לפנסיה ונשאר חסר כל", הדגישה.
שירות החובה בצה"ל יקוצר?
מהלך נוסף שנבחן באוצר הוא קיצור הדרגתי של שירות החובה בצה"ל לגברים מ-3 שנים (36 חודשים) ל-32 חודשים ולאחר מכן ל-28. במסגרת התוכנית, נשקלת גם המלצת ועדת בן-בסט לתגמל את חיילי החובה ב-5,000 ₪ בחודש ב-4 החודשים האחרונים לשירות.
בנוסף להעלאת גיל הפרישה וקיצור השירות שנשקלים, הועלתה כם האפשרות להשהיית פרויקטים גדולים ויקרים של תחבורה כמו הרחבת כביש מספר 1, הקמת הרכבת הקלה בתל אביב וסלילת כבישים ומסילות ברזל בגליל ובנגב.