לאחר הפרסום הבוקר בדבר החלטתו המקוממת של האוצר, שלפיה תיאלץ כל משפחה בישראל לשלם עבור קברי יקיריה מס ארנונה במשך דורות - אומר מנכ"ל חברה קדישא אברהם מנלה, כי לאנשי ארגונו לא תהיה ברירה, אלא לגבות את התשלום "עד תחיית המתים", כלשונו.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

"לחברות הקדישא לא יהיה שום מנוס, אלא לבקש מכל משפחה לחתום על כך שחלקת הקבר תהיה בבעלותה ובחזקתה והיא תתחייב לשלם את הארנונה", אמר. "לפי החישובים שלנו, משפחה שיקירה קבור באחת מהערים הגדולות - תיאלץ לשלם בין 300 ל-400 שקלים בשנה וזאת בהתאם לגודל חלקת הקבר ולעיר שבה ממוקם הקבר".

מנכ"ל חברה קדישא תקף את החלטת האוצר ואמר כי הצעת החוק שמהווה חלק מחוק ההסדרים "אינה אלא מחטף, שאנו מקווים מאוד שהאוצר יירד ממנה כמה שיותר מהר. ההחלטה הזאת של המדינה לגבות ארנונה על חלקות קבר היא החלטה צינית שגובלת בגיחוך. זו גזירה שהאוצר החביא במסגרת חוק ההסדרים בעמוד 194, בתקווה שאף אחד לא ישים לב. צריך לראות את זה כמס לכל דבר".

"אנו עושים כמיטב יכולתנו לבטל את רוע הגזירה הזו", הדגיש מנלה. לדבריו, הדבר יפגע בכל אזרחי ישראל. "חייבים להבין, כי מדובר על ממוצע של כ-35 שקלים לחודש על כל חלקת קבר. יש ערים שיגבו הרבה יותר".

האוצר דורש: ארנונה על כל קבר

היום פורסם כי האוצר דורש לבטל את הפטור מתשלום הארנונה על בתי העלמין ברחבי הארץ החל מהשנה הבאה. אם ההחלטה תאושר, ייתכן ומאות אלפי ישראלים ייאלצו לשלם ארנונה לא רק על דירותיהם, אלא גם על קברי בני משפחותיהם.

מטיוטת חוק ההסדרים עולה כי משרד האוצר דורש לבטל את הפטור שניתן לבתי העלמין מתשלום הארנונה, לאחר שכבר בוטל לראשונה בשנת 2003. ב-2010 החליטה הכנסת להחזיר את הפטור בעקבות דרישתה של עיריית הרצליה לחייב את בתי העלמין במס - דרישה שעוררה סערה.

לפי הצעת האוצר, על חלקת קבר במבנה קומתי צפויים בני המשפחה לשלם מס מזערי של עשרות שקלים בשנה, בעוד חלקת קבר זוגית תחויב כקבר אחד. מי שביקש להקדים את המאוחר ורכש חלקת קבר עוד בחייו - ייאלץ לשלם ארנונה עבור אותה חלקה החל משנת 2014.