מתגונן מהסערה הציבורית: שר הביטחון אהוד ברק מתייחס הערב למכירת דירתו במגדל אקירוב בתל אביב, וטוען כי החליט למכור את הדירה דווקא בגלל התדמית שהצטיירה לו כאשר זו הייתה בבעלותו. "רעייתי נילי ואני החלטנו כי מכירת הדירה מתבקשת, וזאת נוכח ההכרה כי מקום מגורים זה גורם לתחושת ניכור וניתוק מחלקים רחבים בציבור", הסביר הערב ברק בדף הפייסבוק שלו.
"בשנת 2001 פניתי לשוק הפרטי למשך שש שנים, במהלכן צברתי רכושי בעמל רב", הסביר ברק. "לאורך כל התקופה כאזרח שומר חוק, עסקיי היו שקופים לרשויות ומותר לציין כי שילמתי את מלוא המיסים כדין וכמתבקש... עם חזרתי לחיים הציבוריים היה קשה שלא להבחין בביקורת בעניין מקום מגוריי ולא חשבתי שנכון להתעלם ממנה לאורך זמן".
הוא הוסיף בפייסבוק: "החלטנו לעבור לדירה אחרת, קטנה יותר ופחות יקרה". את ילדותו בקיבוץ משמר השרון הגדיר "לא קלה" וכתב: "ספגתי ערכים שמבטאים סולידריות, שותפות ונכונות להקרבה. לא גדלתי עם כפית של כסף אך בהחלט קיבלתי את הכלים שאפשרו לי לקחת אחריות על גורלי ועל עתידי. אני מאמין כי על החברה והמדינה להעניק הזדמנות שווה לכל פרט בחברה, אך גם לדרוש ממנו השתתפות ואחריות".
הרווח מהמכירה: כ-14.5 מיליון שקלים
בימים האחרונים מכר ברק את דירתו בקומה ה-31 במגדלי אקירוב בתל אביב, תמורת 26.5 מיליון שקל. אתר האינטרנט של העיתון "גלובס" פירסם הערב כי ברק יפנה את דירתו שבמגדל בעוד חצי שנה. הרווח ממכירת הדירה: כ-14.5 מיליון שקלים.
כבר באוגוסט 2008 החליטו אהוד ונילי ברק למכור את דירתם המפוארת שבמגדל אקירוב המערבי, המשתרעת על שטח של 450 מטר רבוע. אולם, אז עמד תג המחיר על 40 מיליון שקלים. הדירה, שנמכרה בסופו של דבר ב-26.5 מיליון שקלים, משועבדת עד מסגרת של 12 מיליון שקלים, הסכום שאותו, פחות או יותר, שילם ברק בעת הרכישה בשנת 2003.
רוכשת הדירה היא חברה זרה. לא מן הנמנע שמדובר ברוכש ישראלי, שמעדיף לפי שעה להסתתר מאחורי תאגיד זר כזה או אחר. כך או כך, פרטי העסקה נמסרו על-ידי שר הביטחון לגורמי הממשלה הנוגעים בדבר, בהתאם לכללי הדיווח.
לפני כשנתיים רכש הזוג ברק דירה בשטח כ-200 מ"ר במגדלי "אסותא באוהאוס וילג'" המוקמים ברחוב ז'בוטינסקי בתל אביב, תמורת כ-8 מיליון שקלים. מלבד ברק צפויים לעבור לפרויקט החדש, שבנייתו תושלם רק בעוד כשנתיים, גליה מאור, המנכ"לית הפורשת של בנק לאומי ואלי יונס, מנכ"ל בנק מזרחי-טפחות.