שלמה בן-צבי צפוי לשלם רק כ-40 מיליון שקלים עבור נכסי מעריב - כך עולה מפרטי העסקה הנרקמת לרכישת העיתון. מדובר בסכום ראשוני, אשר עשוי להגיע עד לכ-80 מיליון שקלים, בהתאם לגביית מעריב את חובותיו השונים.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
על פי פרטי העסקה הנרקמת, בין בן-צבי ודיסקונט השקעות של IDB, הוסדרו סעיפים שיבטיחו את המשך פעילותם של מאות עובדי הדפוס וההפצה של העיתון, למרות שאלה לא אמורים להיקלט על-ידי החברה החדשה שתוקם על-ידי בן-צבי לצורך תפעול מעריב.
אם לא תהיה התרחשות בלתי צפויה של הרגע האחרון, אמורה העסקה להיחתם כבר מחר, ותובא אחר-הצהריים בפני דירקטוריון מעריב. בן-צבי צפוי לקלוט בין 300 ל-400 עובדים של מעריב - כולם עובדים השייכים למערכת העיתונאית.
אתמול נפגשו נציגי ועד העובדים של העיתון עם נוחי דנקנר, בעל השליטה בקבוצת IDB, וביקשו להבטיח כי יקבלו את כל הפיצויים להם הם זכאים. זאת לאור העובדה שעל-פי ההסכם לא תהיה רציפות בהעסקה, והעובדים אמורים לסיים את עבודתם בחברת "מעריב החזקות" ולהתחיל מחדש את עבודתם בחברה של בן-צבי שתוקם.
לפי פרטי ההסכם, IDB חייבת להשלים את כל התחייבויותיה מול העובדים, ובכלל זה תשלומי הפיצויים, הפיטורים והתייעלות. אז גם למעשה יחדל העיתון להיות חברה ציבורית, ופעילותו העסקית לא תהיה יותר גלויה.
כיום מדפיס בן-צבי את העיתון שלו, "מקור ראשון", בבית הדפוס של "הארץ". על-פי ההסכם הנרקם, בן-צבי ימשיך להדפיס במשך תקופה את מעריב בבית הדפוס של העיתון, גם אם יימכר. לא ברור אם בכוונתו להעביר את ההדפסה של "מקור ראשון" גם כן אל בית הדפוס של מעריב אשר עומד למכירה. בן-צבי רוכש למעשה את נכסי מעריב - שמו של העיתון, אתר האינטרנט nrg, הפיתוחים הטכנולוגיים ובהם אפליקציית הטאבלט ומה שמכונה "הברזלים". על-פי הצהרותיו בפני סביבתו, בן-צבי לא מעוניין לאחד את מערכות מקור ראשון ומעריב.
הצדדים סירבו להגיב לידיעה.