מסתמן פתרון להצלת "נגב קרמיקה": אחרי שהנהלת המפעל הודיעה על סגירתו ופיטורי העובדים נוכח הפסדים כספיים, החברה הסכימה לבקשת שר הכלכלה, אלי כהן, להעביר את המפעל בשלב ראשון לידי נאמן עד שיימצא קונה חדש - זאת בהתאם לאישור האוצר והבנקים. מדובר במתווה שנמצא עדיין בתהליכי גיבוש בין הנהלת המפעל, ההסתדרות ומשרד הכלכלה.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד שלנו בפייסבוק
גורם שהיה במפגש סיפר: "במהלך הדיון הועלו טענות קשות כלפי הנהלת המפעל על כך שפעלה בחוסר תום לב כאשר רכשה את החברה רק לפני חמישה חודשים והיתה מודעת היטב למצבה הפיננסי, ועל אף זאת עתה בוחרת להמשיך ולהפעיל רק את מערך השיווק אך לסגור את פעילות הייצור ואת המפעל בירוחם - זה מעשה ציני. לכן הנהלת המפעל נושאת באחריות לגורלם של העובדים שלה".
"במהלך הפגישה היום הועלו מספר פתרונות", הוסיף הגורם. "המדינה אף הציעה הלוואה או מענק מותנה כדי שהבטיח את המשך העסקת העובדים". הפתרון המוצע כפוף לאישור האוצר והבנקים.
"מקווים שמקום התעסוקה של העובדים יישמר"
שר הכלכלה והתעשייה, ח"כ אלי כהן, אמר: "בדיון שהתקיים היום בהשתתפות הבעלים, העובדים וההסתדרות במשרד הכלכלה הועלו מספר אפשרויות שיבחנו במהלך שבוע הבא. הבעלים שרכשו את החברה רק לאחרונה נדרשים לגבש מתווה שיבטיח את זכויות העובדים".
מהנהלת המפעל נמסר כי "החברה הסכימה להעביר ללא תמורה את המפעל שהושקעו בו מאות מיליוני שקלים לידי המדינה, העובדים וההסתדרות. אנחנו מקווים שצעד זה יביא לכך שמקום התעסוקה של העובדים יישמר".
יו"ר ועד העובדים, יעקב צרפתי, בירך על המתווה המסתמן ואמר כי "אנחנו מרוצים מהמתווה רק אם מקום העבודה שלנו יינצל. זה פתרון מצוין ואנחנו חשים שנוכל להמשיך ולהפעיל את המפעל לטובת העובדים והרווח הכלכלי". יצחק מויאל, יו"ר הסתדרות ענף הבניין והתעשיות הנלוות אמר כי במו"מ על ההסכם הושקע זמן רב, והוסיף כי נבחנות "אפשרויות נוספות כדי להמשיך ולקיים את המפעל והעסקת עובדיו".
ארמונד לנקרי, יו"ר מחוז דרום בהסתדרות, הוסיף: "הפתרון המסתמן הוא טוב לעומת האפשרות של סגירה טוטלית ולכן הנאמן שימונה ינסה למצוא יזם. הבעלים לצערנו הונו את כולם לפני 5 חודשים עם קניית המפעל - מהלך שהבנקים עשו להם הטבות בדמות תספורת בשווי של מליוני שקלים כשידעו מראש שזו התוכנית שלהם - לסגור את המפעל. למרות זאת אנחנו נלחמים על המפעל ועל מקומות עבודה הנגב מוכת האבטלה כדי ש-140 עובדים לא יזרקו הביתה וישארו ללא פרנסה".
מוקדם יותר דיווחנו כי בעיר ירוחם שבה ממוקם המפעל, התגייסו רב העיר ואנשי קרן הצדקה שעל יד ישיבת ההסדר לטובת העובדים. אנשי הקרן פתחו במבצע למימון המונים, בפלטפורמת גיוס התרומות JGIVE, עבור העובדים שפוטרו ועתיד תעסוקתם לא היה ברור עד עתה. מטרתם הייתה לגייס 138,000 שקלים בתוך שבוע - על מנת להקל על מצבם הכלכלי של העובדים.