מהשבוע הבא - שביתה כללית במשק: ההסתדרות הכריזה היום (רביעי) על השביתה הגדולה שתחל כבר בשבוע הבא. על פי הודעת ההסתדרות, המגזר הציבורי כולו יושבת, בעקבות כישלון המגעים עם האוצר להעלאות שכר של העובדים. גם הסתדרות המורים וארגון המורים העל יסודיים הצטרפו למהלך.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
הכרזת השביתה מגיעה כשבועיים לאחר הכרזת סכסוך העבודה במגזר הציבורי, וזאת בטענה להיעדר הסכם מסגרת שנגרר כבר מחודש ינואר 2013, וגורם לשחיקה בשכרם של כמיליון עובדים.
יושב ראש ההסתדרות אבי ניסנקורן אמר: "ארגוני העובדים החזקים במשק הם אגרוף אחד וכולנו עובדים ביחד ומאוחדים". יו"ר ההסתדרות טען כי השכירים במדינת ישראל לא גומרים את החודש, וחלקם גם לא מתחילים אותו. "השכירים נשכחו, הזיזו אותם הצידה. ואנחנו אומרים 'לא'. השכירים צריכים להיות בחזית, במרכז", הוסיף.
ניסנקורן רמז על המאבק הבא של ההסתדרות ואמר: "כשהעובדים במגזר הציבורי לא מקבלים שכר, אז גם העובדים במגזר הפרטי לא מקבלים, ולכן אם נתרשל במו"מ הזה זה יחלחל ל-3 מיליון השכירים גם של המגזר הפרטי".
"נכון - התוספת עולה הרבה כסף למדינה", אמר ניסנקורן. "אבל בסוף רואים דבר אחד - השכירים לא גומרים את החודש ומגיע להם. אני מעדיף להימנע משביתות, אבל אם לא יהיה פתרון, נצטרך לצאת לשביתה בשבוע הבא".
הדרישה: תוספת של 11 מיליארד שקלים
אחת הדרישות שהעלה יו"ר ההסתדרות במו"מ עם האוצר היא תוספת שכר של 11% לעובדי המגזר הציבורי בשנים הקרובות - תוספת השקולה לכ-11 מיליארד שקל מבחינת תקציב. בכירים באוצר מיהרו לשלול את המהלך ואמרו: "לא תהיה תוספת כזו לעובדי המדינה".
לפי בכירי המשרד, עדיין אין הסכמות אבל יש הבנה של צד אחד לבעיות של הצד השני. "נתעקש על-כך - וזאת הייתה הנחייה של השר, שכל הסכם שכר שיהיה יביא לצמצום פערים בין בעלי השכר הנמוך לבעלי השכר הגבוה", טענו הבכירים, אך הבהירו כי התוספת תהיה דיפרנציאלית ולא אחידה לכל העובדים בסקטור הציבורי.
ניסנקורן טען כי מאז ההכרזה על הסכסוך "כמיליון עובדים שכירים במגזר הציבורי זקוקים וראויים לתוספת שכר, וחלקם לא גומר את החודש". לדבריו, כרבע מהשכירים בישראל מרוויח עד שכר מינימום ולמעלה ממחצית מהשכירים לא מגיעים בכלל לסף המס.
שעות ספורות לפני שההסתדרות הכריזה על שביתה במגזר הציבורי בטענה כי "העובדים לא גומרים את החודש", התפרסם דוח השכר במגזר הציבורי לשנת 2014. לפי הדוח, שיאני השכר במגזר מרוויחים עשרות ומאות אלפי שקלים בחודש.