האם סחבת ביורוקרטית בין משרדי הממשלה תביא לעיכוב בהעלאת שכר המינימום עבור מאות אלפי עובדים בישראל? מסתבר כעת כי ההסכם שנחתם לפני כשבועיים בין משרד האוצר להסתדרות ומנע את השבתת המשק, ייכנס לתוקף בעוד זמן ממושך.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
לפני כשבועיים נחתם הסכם שכר המינימום שמנע שביתה כללית במשק, וקבע כי באפריל הקרוב יועלה שכר המינימום ל-4,650 שקלים - זאת במסגרת הפעימה הראשונה של המהלך.
על מנת להפוך את לחיצת הידיים התקשורתית ההיא בין המדינה להסתדרות להסכם פורמלי, דרושה חתימתו של שר הכלכלה נפתלי בנט. על אף שבנט חתם על ההחלטה, ההליך חייב לקבל את אישורו של היועץ המשפטי לממשלה יהודה וינשטיין.
כבר ביום בו נחתם ההסכם, העביר היועץ המשפטי של משרד הכלכלה חוות דעת למשרדו של וינשטיין ומאז לא נתקבלה תשובה. בעקבות העיכוב, העביר היום שר הכלכלה בנט מכתב רשמי ליועץ המשפטי לממשלה בו נכתב כי "אין סיבה הגיונית לעיכוב במתן מענה מצדכם... אבקש כי מענה זה יימסר בדחיפות על מנת שנוכל להתקדם בשלבים הנדרשים".
ממשרד המשפטים נמסר כי הסוגיה תיבחן לאחר קבלת התייחסות משרד האוצר, שאמור לפרסם את חוות דעתו בנושא. במשרד ציינו שבימים אלו נכתבת חוות הדעת, ולכשתושלם היא תוגש למשרד המשפטים".
גורמים המעורים בנושא אמרו לחדשות 2 שהם מאמינים כי ייקח הרבה זמן עד שתושלם חוות הדעת של האוצר. בינתיים, 700 אלף עובדים ועובדות שמרוויחים 4,300 שקלים בחודש מחכים לעדכון.