הרשות לניירות ערך הודיעה היום (שלישי) כי החקירה בעניינה של בזק הורחבה גם לעסקת מתן שירותי תקשורת לוויינית בין חברת "חלל תקשורת" לבין חברת yes. לפי הודעת הרשות "החקירה הינה בחשד לביצוע עבירות על חוק ניירות ערך וחוק העונשין".
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
לפני מספר שנים חתמה חברת yes הסכם עם "חלל תקשורת" בנוגע לאספקת שירותי הפצת שידורים בלוויין עד לשנת 2028. ההסכם שגרם היה שנוי במחלוקת בקרב הנהלת בזק, שסברה כי יש לקצר את השימוש בלוויין ככל שניתן ולעבור לעשות שימוש ב רשת ה-NGN של החברה.
בסופו של דבר, בלחץ של בעל השליטה בבזק, שאול אלוביץ', שרצה בהסכם ארוך טווח על מנת לגייס מימון לחברת הלוויין בבעלותו, אושר הסכם ההתקשרות בדירקטוריון בזק, תוך שהדבר מביא לחיכוכים לא פשוטים בין ההנהלה לדירקטוריון החברה.
בתחילת 2017, עם פיצוץ הלוויין עמוס 6, נפלה בידי yes הזדמנות להשתחרר מאותו הסכם. yes ראתה עצמה רשאית לבטל או לצמצם את הסכם ההתקשרות ולעבור לעשות שימוש ברשת בזק, שנמצאת גם בשלב הרבה יותר מבוסס מבעבר. מעבר לכל הבעיות הכרוכות בשימוש בלוויינים, הנושא כרוך בעלות שנתית כבדה ש-yes משלמת לחברת חלל.
עובד שעזב הוביל לפתיחת החקירה?
במסגרת חקירת הרשות לניירות ערך בפרשת בזק, קבע לפני שבועיים בית משפט כי בעל השליטה בחברה, שאול אלוביץ', יורחק מהחברה ונאסר עליו להתייצב במשרדי כל החברות בקבוצת יורקום-בזק. בית המשפט קבע כי אלוביץ', מנכ"ל yes, רון אילון, וסמנכ"ל הכספים בחברה מיכאל ניימן חשודים בעבירת דיווח לחוק ניירות ערך, קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, מרמה, הפרת אמונים, עבירות מנהלים בתאגיד ושיבוש הליכי משפט.
עורכי דינו של של אלוביץ' אמרו בעקבות חקירת הרשות לניירות כי הוא משתף פעולה באופן מלא עם הרשויות ומסר להן את כל המידע שביקשו. "אנו מאמינים כי הרשויות אשר יבדקו את החשדות לעומקם, יגיעו למסקנה החד משמעית שאלוביץ' פעל ללא רבב", אמרו עורכי הדין ז'ק חן ומיכל רוזן-עוזר. "מטבע הדברים, לא נוכל להתייחס לפרטי החקירה מעבר לכך".
בחצי השנה האחרונה התפטרו מבזק סמנכ"ל הכספים ושני דירקטורים. התפטרותו של הסמנכ"ל הייתה דרמטית במיוחד, משום שעזב 7 חודשים בלבד לאחר שנכנס לתפקיד. ההערכה היום בשוק ההון היא שלפחות אחד מהשלושה שהתפטרו נתן עדות מפורטת ברשות לניירות ערך, והעדות היא זאת שהובילה לפתיחת החקירה נגד אלוביץ'.