יום של ירידות חדות בבורסה בתל אביב: הבורסה בתל אביב ננעלה היום (ראשון) בירידות שערים חדות בעקבות הנפילות ברחבי העולם בסוף השבוע. בוול סטריט, מדד הדאו ג'ונס נפל ב-3.1% ביום שישי ונכנס רשמית לקטגוריית תיקון לאחר שהשלים צניחה של 10% מהשיא שנרשם במאי.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
לאחר נעילת הבורסה - ניתן לסכם ולומר שמדד המעו"ף נפל ב-4%. ההערכות בשוק הן כי בנק ישראל יתקשה להישאר אדיש ויוריד את הריבית. מנגד אסטרטגים בוול סטריט מנסים להרגיע: "זו לא מפולת".
מחזור המסחר היום בבורסה הסתכם בכ-1.4 מיליארד שקל, גבוה משמעותית מהממוצע בימי ראשון. מניות הביומד והמניות הקטנות הובילו את הירידות, ואילו במדד ת"א-100 לא ניתן היה למצוא היום אפילו מניה אחת שעלתה.
כבר בשעות הבוקר החלו המדדים המרכזיים בירידה של 2.5-7%, וגם מניות הבנקים ירדו ב-2-4%. מניות ישראליות נוספות כמו טאואר (7%) וטבע (3.5%) נחלשו גם הן עם פתיחת המסחר. במערכת הכלכלית קיימת דריכות רבה לקראת תגובת בנק ישראל לטלטלה בשווקים.
הדעה הרווחת בוול סטריט: התיקון יימשך
ביום שישי בבוקר פורסם בסין מדד מנהלי הרכש שירד לשפל של 6.5 שנים והצביע על האטה חריפה בסין, יותר מכפי שחשבו בשווקים. ההאטה הזו מצטרפת לירידות חדות במטבעות השווקים המתעוררים, מה שצפוי לפגוע ברווחיהן של חברות מערביות רבות הפועלות באותם שווקים.
נראה כי הדעה הרווחת בוול סטריט היא כי התיקון יימשך, אך קשה למצוא אנליסטים ומנהלי השקעות הסבורים כי זו תחילתה של מפולת. הכלכלנים מעריכים כי התיקון הקרוב ייצור הזדמנויות קנייה, אך יש להמתין עוד ולתת לו למצות את עצמו.
בישראל יגיבו כמובן לנעשה בשוקי העולם בסופ"ש, אך גם יתכוננו להחלטת הריבית של בנק ישראל ביום שני. אחרי נתוני התמ"ג המאכזבים בשבוע שעבר והירידה בציפיות האינפלציה, נראה כי הערכות בנק ישראל לעלייה באינפלציה וצמיחה איתנה הולכות ומתפוגגות. בשוק מעריכים כי בנק ישראל יתקשה להישאר אדיש נוכח הנתונים האחרונים, ויוריד את הריבית לשפל היסטורי. למעשה, הירידות החדות בשווקים, המאיימות על הצמיחה העולמית, יכולות רק לדרבן את בנק ישראל לפעול.