הבנק השווייצרי UBS מאשר היום (חמישי) את מה שמרבית התושבים באזור המרכז כבר יודעים מזמן ומכתיר את תל אביב כעיר היקרה במזרח התיכון. העיר העברית הראשונה מחזיקה בתואר יחד עם דובאי, הנחשבת ליקרה ביותר כשכוללים בחישוב את ההוצאות שתושביה נאלצים לשלם על שכר הדירה.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
הזכייה בתואר באה בעקבות הדוח התלת שנתי שהוציא הבנק השוויצרי, המקיף 71 ערים ברחבי העולם ובודק מחירים, משכורות וכוח קנייה.
הערים שהוכתרו כיקרות בעולם הן ציריך, ז'נבה וניו יורק, בהתבסס על סל של 122 מוצרים ושירותים. ארבע הערים היחידות בעולם בהן מחיר השכרת דירה בת 3 חדרים עולה על 3,000 דולר, הן דובאי (3,240 דולר), לונדון (3,350 דולר), הונג קונג (4,220 דולר) וניו יורק (4,320 דולר).
מהדוח עולה כי העובדים בציריך, בז'נבה ובלוקסמבורג-סיטי מרוויחים את המשכורות ברוטו הגבוהות בעולם. לשם השוואה, בניירובי, ג'קרטה וקייב מרוויחים העובדים רק כ-5% מהשכר ברוטו של עובד בציריך. לעומתם, עובד בתל אביב נהנה משכר הברוטו בשיעור הגבוה ביותר במזרח התיכון.
בדוח נמצא כי בלוקסמבורג סיטי, ציריך וז'נבה יכול עובד לשלם בעבור הכי הרבה מוצרים ושירותים בעזרת משכורתו, בעוד שבניירובי וג'קרטה כוח הקנייה הוא החלש ביותר. קהיר היא העיר המזרח תיכונית החלשה ביותר מבחינת כוח קנייה, כ-353 שעות עבודה בעיר יאפשרו לעובד לרכוש מכשיר אייפון 6 בבירת מצרים.
במרבית הערים המרכזיות בעולם, אנשים עובדים מעל 2,000 שעות בשנה, בעיקר באסיה ובמזרח התיכון. את שעות העבודה הקצרות ביותר ואת מספר ימי החופשה בתשלום הרב ביותר ניתן למצוא במערב אירופה.