נשיא התאחדות התעשיינים שרגא ברוש תקף היום (שני) בנאומו בכנס "מזון בעידן חדש" שמתקיים בכפר המכביה את מדיניות המזון הבריא שמקדם משרד הבריאות. "הלוואי שחברות המזון והמדען הראשי ימצאו תחליף לסוכר, אבל הצרכן הוא שיצטרך להחליט אם הוא רוצה לשתות סוכר או תחליף", אמר. "אני אוהב לשתות משקאות ממותקים. שיכתבו לי על המוצר מה יש בו, ואני אחליט מה אני אוהב. מה אני, ילד מפגר?".
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק
"כולנו חפצים במזון בריא יותר, ואנחנו שותפים אמיתיים לפיתוח תחליפים בריאים", הוסיף ברוש. "נסמן מוצרים, אין בעיה, אבל בואו נעשה את זה ביחד - אנו משוכנעים שזה מה שחשוב לכם, לנו ולצרכנים. נעשה ביחד, ולא נעשה שום תרגילים של למשוך ולדחות - נעשה מתוך אחריות של ענף המזון לתושבים במדינת ישראל".
בהמשך התנצל ברוש על בחירת המילים שלו ומסר: "ברצוני להתנצל על בחירת מילים לא ראויה. כמובן שלא התכוונתי לפגוע באיש. כוונתי הייתה לומר כי לאנשים מבוגרים יש את החירות ואת היכולת להחליט עבור עצמם מה לאכול ומה לא".
כמו כן מתח ברוש ביקורת גם על מדיניות האוצר ועל יוקר המחיה. "הדרך להורדת מחירי המזון בישראל היא דרך מע"מ דיפרנציאלי", אמר. "זול יותר לייבא שר אוצר חדש מאשר לייבא גבינות. טרה ותנובה גם יכולות לייבא במקום להשקיע בייצור מקומי. המדינה צריכה לדעת מה היא רוצה. אני חלק מהתעשייה שסגרה מפעל כי לא הצלחנו להתמודד עם המחירים אחרי שפתחו את הסחר מטורקיה. וזה בסדר. אבל תעשיית המזון?".
בדבריו התייחס ברוש למדיניות מדיניות היבוא בה תומכת הממשלה. "אנחנו צריכים לשאול את עצמנו, אם אנחנו רוצים להיות כמו יפן - תלויים במדינות אחרות שיספקו לנו מזון", סיכם ברוש. "הרי בעת מלחמה, מישהו מבטיח לנו שיגיעו לפה אוניות עם מוצרי מזון? מישהו בכלל ירצה להגיע אלינו? לכן צריך להבין שתעשיית מזון מפותחת בישראל, זה קודם כל נכס אסטרטגי. זאת צריכה להיות עובדה שלא ניתנת לערעור, שבמדינה כמו ישראל צריך תמיד שתהיה תעשיית מזון שיכולה לספק מזון לכלל תושבי ישראל".