"זה נגמר, הלך גם הכסף": לאחר ההחלטה הדרמטית של בית המשפט הבוקר (שלישי) לפיה חברת הנדל"ן של ענבל אור תפורק, משרדי החברה עומדים שוממים, העובדים מבולבלים והלקוחות זועמים.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק
משרד קשרי הלקוחות העמוס בדרך כלל, נותר הבוקר מיותם מעובדים. בכניסה לבניין ניצב מאבטח ששאל לאן פנינו מועדות - וכשאמרנו שזה למשרדים של ענבל אור, הוא אמר: "אין שם אף אחד. הם בדרך כלל מגיעים נורא מוקדם, והיום אף אחד לא הגיע".
זמן קצר לאחר מכן, שני עובדים של אור הגיעו למקום - ועשו את דרכם למשרדים הנוספים של החברה. השניים שוחחו ביניהם, ואחד מהם, שנראה כי השלים עם המצב, אמר לחברו: "זהו, זה נראה שהסיפור של החברה נגמר".
לאחר ההכרעה הדרמטית של השופט איתן אורנשטיין בעניינה של אור, החלו לקוחות מודאגים שרכשו דירות מיזמית הנדל"ן לדאוג - ותהו מה יעלה בגורל הכספים הרבים ששילמו תמורת דירות באחד הפרויקטים של החברה שבבעלותה.
"אין לי מה לעשות כבר, הלך הכסף", סיפרה אחת הרוכשות בשיחה עם חדשות 2 Online. "אני יכולה לטפס על קירות אבל אין כבר למי לדבר. אין שירות לקוחות, אין שם אף אחד יותר ואין למי לפנות".
העובדים שהגיעו למשרד שכן פעל היום, השתדלו להתנהג כרגיל - ולספק תשובות לשאלות של לקוחות מבולבלים ומתוסכלים: "אנחנו משתדלים לא להתפרק כי זה הכי קל, אנחנו פה כדי לספק תשובות".
העובדים מפנים את השואלים לבירורים מול הנאמן שמונה לחברה, עו"ד איתן ארז - ומבהירים כי לא כל מי שקנה דירה באחד מהפרויקטים של אור הפסיד את כספו: "יש כאן תהליך של פירוק חברה ויחזירו כסף לאנשים, לא ידוע כמה זמן זה ייקח".
"יש עוד סיכוי שלקוחות שהפסידו יקבלו את הכסף בחזרה, המשמעות של פירוק הוא החזרת חובות, יש פה אנשים שזקוקים לפיצויים של יותר ממאה אלף שקל", מוסיפים בחברה. אלא שאחת העובדות מבהירה כי ישנו סדר עדיפויות: "קודם יחזירו את החובות לבנקים, אחר כך לעובדים - ואז נעבור ללקוחות".
לדבריה, "פירוק חברה לא אומר שבאופן אוטומטי הלך הכסף, צריך לבדוק את כל הנכסים ואז יתחילו להחזיר כסף לאנשים. גם חברים שלי שמו כסף בפרויקט ברחוב הירדן ברמת גן".
ענבל אור בתגובה להחלטת הפירוק: "נבקש צו עיכוב"
שופט בית המשפט המחוזי בתל אביב איתן אורנשטיין החליט הבוקר לפתוח בהליך של פירוק נגד חברת "אור סיטי נדל"ן". החלטתו של השופט נשענה על הדוח שהגיש נאמן החברה, עו"ד איתן ארז ובו ההמלצה לבטל את הקפאת ההליכים. "מאות משפחות יצטרכו להוסיף אלפי שקלים כדי לקבל דירות", אמר עו"ד ארז. אור הגיבה ואמרה: "נבקש עיכוב, זה לא נגמר". נגד אור הוצא צו עיכוב יציאה מהארץ.
"בחנתי את שלל הבקשות ולאחר הדיון זרמו לשולחני בקשות נוספות", אמר השופט אורנשטיין כשנימק את החלטתו. "אחת מהן מבעלת השליטה שביקשה להזרים כספים לחברה והודעה של בנק המזרחי על כך שבעלת השליטה מכרה נכס המעוקל לטובתו".
השופט הוסיף כי החליט שאין תועלת בהליך הבראה לחברה. "קיימים כשלים במרבית הפרויקטים של החברה והתגלתה התנהלות בעייתית של החברות בארגון קבוצות רכישה תוך ערבוביה בכספי הרוכשים", אמר אורנשטיין. "אור משכה כספים מהחברות לצרכיה האישיים ואין באופק מקור כספי לתשלום החובות".
על פי החלטתו של השופט אורנשטיין, קיימות תהיות באשר לדוחות הכספיים המבוקרים של החברה ולכן אין מקום להותיר את החברות בידי בעלת השליטה. "מסקנתי: התקיימו התנאים לתת צו לפירוק החברות", סיכם.
בתגובה קצרה לחלטת בית המשפט אמרה ענבל אור: "אני אבקש עיכוב ביצוע להחלטה, זה לא נגמר." עורך דינה הוסיף: "אנחנו מכבדים את החלטתו של בית המשפט אבל סבורים שהקפאת הליכים היא עדיפה לרוכשי הדירות".
עורך הדין איתן ארז שהיה נאמן החברה וכעת מונה למפרק שלה אמר כי להערכתו אזרחים שרכשו דירה במסגרת הפרויקטים יצטרכו להוסיף עשרות אלפי שקלים על מנת לקבל את הדירה. "מדובר בקריסה נדל"נית ובה גם עבירות פליליות", טען ארז. "יהיה צורך לבחון את האחריות של רואי החשבון, עורכי הדין ובעלי התפקידים הנוספים שהיו מעורבים בהתנהלות החברה".