הממשלה אישרה אתמול (שלישי) את תוכנית "חיסכון לכל ילד", שתאפשר לכל ילד לחסוך לגיל הפנסיה תשלום חודשי של 50 שקלים עד שימלאו לו 18, כך עולה מנוסח ההצעה שגיבש הצוות בראשות אמיר לוי, הממונה על התקציבים באוצר. תכנית "חיסכון ארוך טווח לכל ילד" נוצרה במסגרת התוכנית הכלכלית של 2015-2016, כחלק מההחלטה להעלות את קצבאות הילדים לאור מסקנות הוועדה למלחמה בעוני.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק
הכספים יועברו לקופת גמל שתחל לפעול ב-1 בינואר 2017, ובתאריך זה כבר יהיו בקופה 1,000 שקל לכל ילד. מדובר בתשלום רטרואקטיבי על התשלומים שהאוצר התחייב להעביר לאחר הקמת הממשלה בקיץ 2015. במידה שהילד יחליט שלא למשוך את הקרן עד לגיל הפנסיה, ייהנה הכסף שיצטבר בקרן מפטור ממס.
הכסף יופקד בקופת גמל לפי מסלול שיבחרו ההורים, ברמות סיכון שונות. כמו כן, יוכלו ההורים לבקש להפקיד את הכסף בתוכנית חיסכון בנקאית במקום בקופת גמל. במקרה כזה, תהיה להם אפשרות לקבל תשואה מובטחת מראש. ההורים יוכלו להגדיל ב-50 שקלים נוספים את ההפקדה החודשית, כשהתוספת תבוא על חשבון קצבת הילדים. בשבועות הקרובים תפרסם החשבת הכללית, מיכל עבאדי-בויאנג'ו הליך מכרזי לבחירת קופות הגמל והבנקים שיתתפו בתוכנית.
"הזדמנויות חדשות לכל צעיר בישראל"
סך התקציב שהוקצה לנושא עומד על 2.65 מיליארד שקלים בשנה. בהתאם לתכנית, יפקיד המוסד לביטוח לאומי 50 שקלים בחודש לכל ילד לחשבון חיסכון ייעודי על שמו. עם הגיעו לגיל 18, יפקיד הביטוח הלאומי 500 שקלים נוספים, ואם הילד יבחר לדחות את מועד משיכת הכספים עד לגיל 21, יפקיד המוסד 500 שקלים נוספים במועד הגיעו לגיל 21. המדינה תישא בכל עלויות הניהול עד הגיעו לגיל 21.
שר האוצר, משה כחלון, התייחס לתוכנית וציין כי היא מהווה "צעד נוסף לצמצום הפערים החברתיים בישראל, לקידום שוויון הזדמנויות למשפחות ממעמד הביניים ולשכבות החלשות וכן בהגברת המודעות לחיסכון. התוכנית תאפשר למי שהגיע לגיל 18 להתחיל את חייו הבוגרים עם 20 אלף שקל ביד ולפתוח בפניו הזדמנויות חדשות. מדובר בסכום התחלתי שיאפשר לכל צעיר בישראל לרכוש השכלה גבוהה, להקים עסק או כל מטרה ראוייה אחרת. העובדה כי הכספים יופקדו בקופות הגמל החדשות להשקעה יאפשרו לחוסכים להשיג תשואה נוספת על כספם ובכך להגדיל את החיסכון אפילו יותר".