במסגרת תכנית התייעלות חדשה, הציג היום (שלישי) בנק לאומי טיוטת תכנית חמש-שנתית לבנק ישראל. במסגרת ההתייעלות, יקוצצו בשנה הראשונה כאלף משרות ולאחר מכן יבוצע קיצוץ נוסף של 100 משרות מדי שנה, כך דיווחה סוכנות הידיעות בלומברג. מדובר בקיצוץ של כ-10% מכוח האדם של הבנק העומד על יותר מ-10,000 עובדים.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק
בדומה לבנקים אחרים, נדרש גם בנק לאומי להגיש לבנק ישראל תכנית התייעלות לשנים הקרובות שנבנית בימים אלה. "לאומי מגבש תכנית התייעלות, שפרטיה עדיין נבנים. כל קיצוץ במשרות יתבצע באישור מול ועד העובדים", נמסר מהבנק.
לפני יותר משנה אמרה מנכ"לית הבנק רקפת רוסק עמינח במסיבת עיתונאים של הבנק, כי לאומי ימשיך בהתייעלות ויקצץ כאלף משרות עד לסוף שנת 2017. מאז לא הוצגה תכנית לפרישה מוקדמת, אך תכנית שכזו תוצג ככל הנראה בזמן הקרוב. למרות שלא הייתה תכנית לפרישה מוקדמת, ירדה מצבת העובדים של פעילות הבנק בישראל ב-170 עובדים.
לפני כשלוש שנים כבר ביצע הבנק תכנית לפרישה מוקדמת של מאות עובדים, כשבסה"כ צומצמה מצבת כוח האדם בכאלף עובדים. על אף מאמצי ההתייעלות בבנק, שגם כללו חתימה על הסכם קיבוצי חדש בו תוספות שכר נמוכות יותר מאשר בעבר, יחס היעילות של הבנק עדיין חלש למדי.
מוועד עובדי בנק לאומי נמסר בתגובה: "לא נכביר במילים, אלא פשוט נגיד שהראשון לא נכון והשאר לא יהיה. וועד עובדי בנק לאומי לא ירשה לפטר ולו עובד אחד. וועד עובדי הבנק יעניק אפשרות לפרישה מרצון רק לעובד שחפץ בכך. אם אף עובד לא יהיה מעוניין בכך, אף עובד לא יפסיק עבודתו. מעבר לכך צר לנו שהתכנית מגיעה לכלי התקשורת לפני אישורה ואנו מעריכים שתוכן הפרסום בתקשורת לא יהיה רלוונטי במציאות. לא פוטרו, לא מפוטרים ולא יפוטרו".