השבוע החליט בג"ץ לאפשר זמנית את פעולת מכונות המזל של הפיס - במתחמים הנקראים "פיס Place" - למרות התנגדות משרד האוצר. המהמרים שבו לתחנות והתיישבו לשעות ארוכות מול המכונות, בזמן שהם מודים בפה מלא: "אתה יכול להפסיד אלפי שקלים בשעתיים, אנחנו מחזירים ולא מרוויחים". כך נראה ונשמע המתחם לאחר ששבו לפעול מסביב לשעון, 24 שעות ביממה.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
ב-1 בינואר הפסיקו לפעול המכונות למספר ימים, עד שבג"ץ הורה לחדש את פעילותן. "כשסגרו את זה הלכנו, ברוך השם אחי", סיפר אחד המהמרים. "התפללנו – או שאלוהים ייקח אותנו או שייקחו את המכונות".
הדיאלוג הזה עם אחד המהמרים ממחיש יותר מכל את התמונה העצובה שעולה ממתחמי הפיס: "הפסדתי את החיים שלי פה, במקום המסריח הזה". כשנשאל האם הוא חוזר להמר ומדוע, השיב בהרכנת ראש: "יש ברירה?".
אדם נוסף ששיחק במכונות אמר: "השאירו לנו את המכונות לכמה ימים" - והודה כי הפסיד כספים רבים של משפחתו: "כסף של ארבע דורות שמו פה". רבים מהנוכחים במקום, בו הצטבר תור של ממתינים, סיפרו על הפסדים גדולים שהצטברו במהלך השנים: "לכל אחד יש פה סיפור".
ג', אחת המהמרות, אמרה על המכונות: "יכולתי לקנות בית – בלי מקדמה, כן? אנשים מכרו דירות בשביל זה". היא אמרה כי השבוע רבים הגיעו כדי לבזבז את השכר, לאחר שנכנס לבנק: "כולם מחכים למשכורת ומגיעים".
האיש שהימר לידה האשים את מפעל הפיס בניצול הממהרים: "ההימורים האלו, הכל טוב ויפה אם היה קצת יותר נורמלי, זה הכל - הם רמסו את האנשים, זה לא הימורים". הוא סיפר על ההפסדים שהצטברו: "אני במקום הזה הבאתי שלוש פעמים אלף שקל נגיד, ועדיין יצאתי מופסד". כך הוא סיכם את הביקור העגום במתחם: "אתה מתמכר, זו הבעיה - התמכרנו למשחק שהוא לא טוב".
באוצר זועמים על חידוש הפעלת המכונות, שתימשך בשלב זה עד ל-29 בינואר - אז ישיבו האוצר ומפעל הפיס לעתירה שהגישו זכייני הפיס. "צר לי מאוד על החלטת בג"ץ", אמר השבוע שר האוצר משה כחלון. "עם זאת, אין לי ספק שנצליח לשכנע את השופטים כי בחברה מוסרית וערכית אין מקום למכונות הימורים שממומקות באיזורים החלשים של החברה הישראלית והורסות משפחות וחיים של אנשים. נמשיך להיאבק בכל כוחנו למיגור התופעה".