ליאת ורונן נוסעים לסין לקנות בית. טוב, הם לא ממש הולכים לקנות בית אבל חוץ מארבעת הקירות הם הולכים לקנות שם את כל מה שיהיה בתוכו.
סין היא כבר מזמן בית החרושת של כל העולם. אז ליאת ורונן החליטו לנסוע ישר לשם. אפילו לקחו איתם את מעצבת הפנים שלהם. את הילדים השאירו אצל סבא וסבתא והגיעו לשישה ימים של שופינג מטורף. יש להם דירת גן בחולון שהם משפצים. והם צריכים כיורים וספות ומיטות ומנורות וידיות ומצעים וברזים וריהוט גינה וילונות ואמבטיות קרמיקות אפילו מטבח.
אנחנו נמצאים בעיר פו-שאן שבסין שהיא בירת הקרמיקה היום של העולם. את המסע מוביל שי ספרן. כבן של יבואן הוא מגלה לישראלים את הפטנט - אפשר לחסוך הרבה כסף אם הולכים ישר למקור. הוא מלווה את הזוגות יודע בדיוק לאן לקחת אותם כמה זמן צריך בכל מקום.
לפעמים משמש מדריך תיירים אפילו מתמקח בשבילם בסינית על המחיר. בינתיים בגדרה הלב נרגש. באה לשכונה מכולה חדשה. מה יכול להיות רע במחיר הזה?
של ריצוף סיני.
לגבי האיכות אפשר להתווכח, כמה זה בדיוק אותו דבר או רק דומה. אף אחד לא מבטיח אם ומתי זה יתפרק. מה שכן מבטיחים זה לשלוח את הקניות לפי קצב הבנייה. הרהיטים מן הסתם יגיעו בסוף, כולם עם התווית מייד אין צ'יינה.
וזה הזמן לתהות, אם כולם יגיעו לכאן מה יקרה למה שנותר מהתעשייה בארץ? פתאום הציונות מתערבבת עם הקרמיקה והכיורים. מצד שני ציונות היא הרי החלום הישראלי של הדירה המעוצבת, ובשביל זה כבר אמרנו, מוכנים לנסוע עד קצה העולם.
>> מכירים מישהו שבדיוק מעצב את הבית? שתפו את הכתבה בפייסבוק, הוא בטוח ישמח לקרוא אותה
>> ואם כבר טסתם לסין, כדאי שתביאו גם מוצרי חימום כי בארץ נגמר