בעידן של הפרטה ושוק חופשי, נשארו בכל זאת כמה מוצרים שנמצאים בפיקוח. כך, קבעה המדינה מחיר מירבי לשורת מוצרי בסיס - ובהם חלב טרי בשקית ובקרטון, מלח, חמאה וגבינה צהובה . מחיר הגג שנקבע הוא מחייב בכל מקום - בין אם הרכישה מתבצעת ברשתות השיווק או בכל נקודת ממכר אחרת - כולל פיצוציות.
המצלמה הנסתרת של "תכנית חיסכון" חשפה, עם זאת, מציאות אחרת בפיצוציות שבהן מתעלמים מההנחיות וגובים מחיר גבוה מכפי שנקבע. התופעה באה לידי ביטוי במקומות רבים ברחבי הארץ - מכרמיאל שבצפון ועד באר שבע שבדרום. בחלק מהקיוסקים שנבדקו לא רק שמפקיעים מחירים, אלא גם לא מתביישים להודות בכך.
ברוב הפיצוציות שבדקנו גבו עבור חלב הטרי בקרטון, שעל פי הוראות הפיקוח אמור לעמוד על 6.22 שקלים בלבד, בין 7-10 שקלים. גם על הלחם, המלח והחמאה שבפיקוח, תשלמו שם יותר ממה שקבעה המדינה.
במשרד התמ"ת הביעו כעס רב על התופעה וטענו שמדובר בעבירה של ממש שעל הצרכנים להיות מודעים לה. עוד הדגישו שם, כי כל בעל עסק שמפקיע מחירים מסתכן בקנס כספי של 5,000 שקלים.
הבעיה באכיפת ההוראות טמונה בעיקרה במחסור בפיקוח. ועד שמספרם של הפקחים יגדל, נאלץ אנחנו, הצרכנים, לעשות את החשבון ולחשוב: האם קפיצה קטנה לפיצוציה שמתחת לבית שווה את המחיר?