כמעט מיותר לציין שלפני רכישה, בוודאי אם היא גדולה כמו בתקופת חגים, חשוב לערוך השוואה ולבדוק היכן זול יותר, אבל זו בהחלט לא הדרך היחידה לחסוך. מדריך של משרד התמ"ת שהוכן במיוחד לחג הקרוב, ואנו מפרסמים הערב לראשונה, יכוון אתכם אל האותיות הקטנות שאסור לכם לפספס בדרך לקופה. כאלה שיחסכו לכם הרבה מאוד כסף.
פסח מביא איתו את האריזות המשפחתיות. משרד התמ"ת ממליץ דווקא לא להתפתות לאריזות גדולות - פשוט כי זה לא תמיד מבטיח מחיר זול. בידקו את הכמות שהן מכילות, והשוו את המחיר היחסי לחבילה קטנה. לפעמים יהיה משתלם יותר לקנות מספר חבילות קטנות מאחת גדולה.
נקודת התורפה של מרבית הישראלים בחג הם תווי הקנייה. מקומות עבודה רבים נותנים אותם כשי לחג, אבל העובדים - שמחים על הסכום ושוכחים לקרוא את דף ההנחיות המצורף. בחלק מבתי העסק התווים שווים פחות מהערך הנקוב, ובמקרים אחרים אין עליהם כפל מבצעים. אם לא תנצלו את התו במלואו - המשמעות היא שאיבדתם כסף.
המחיר הקובע הוא המחיר שמוצג על המוצר
ואחרי שכבר לקחתם את העגלה והסתובבתם בין המדפים - שימו לב, על פי חוק, המחיר הקובע הוא המחיר שמוצג על המוצר. אם בקופה רוצים לגבות מכם מחיר גבוה יותר זכותכם להתעקש על המחיר שהובטח.
הרשתות, שמפרסמות בעיתונות עשרות מבצעים לקראת החג, מחויבות לציין בפרסום את כל האותיות הקטנות. אם הגעתם לקופה וגיליתם שמה שהובטח לכם לא התממש, הרשם עברה על חוק הגנת הצרכן.
ואם בכל זאת קניתם, והתחרטתם, אל תשכחו שתקנות ההחזר הכספי בתוקף ובתוך שבועיים תוכלו להחזיר את המוצרים ולהזדכות על סכום הקנייה. את הכסף שתחסכו, תמיד תוכלו להשקיע במתנה לאפיקומן.