מסתבר שמלבד החזאים וחובבי החורף, יש עוד מישהו שמחייך בגלל מזג האוויר הסוער שפוקד אותנו לאחרונה.
מבדיקה שערך אתר המסעדות 2eat,עולה שביומיים האחרונים חל גידול ממוצע של יותר מ-30% בהזמנות טייק אווי ממסעדות לבתי הלקוחות. שיא המשלוחים נרשם בירושלים - שם דווח על זינוק של יותר מ-50%.
"ההערכה היא כי ביומיים האחרונים הזמינו הישראלים משלוחי טייק אווי ממסעדות בכ-5.5 מיליון שקלים", מספר נעם שקד, מנכ''ל אתר המסעדות 2eat.
ומהן המנות המבוקשות ביותר בימים הקרים? כצפוי, מרקים ותבשילי בשר. גם ההמבורגר והאוכל הסיני והמוקפץ זוכים לפופולריות. לעומת זאת, הקינוחים והסלטים הקרים נשארו במקרר.
עוד נמצא כי בימי החורף זוכים השליחים "שמקריבים את עצמם" להערכה רבה יותר. מלבד הטיפים הגדולים מהרגיל, מזמינים אותם הלקוחות גם להיכנס לבית ולהתכבד בשתייה.