אושרה העלאה של 8.9% בתעריף החשמל במליאת רשות החשמל. לאתר "גלובס" נודע כי לאישור קדמה דרמה במהלך הישיבה, כשנציגי משרד האוצר ויו"ר רשות החשמל תמכו בהעלאת התעריף בשיעור חד ואילו שניים מחמשת חברי המליאה התנגדו לדרישה ודרשו לצמצם את ההתייקרות לצרכנים שמגיעה כבר ל-25% במצטבר מאז קיץ 2011.
מדובר בנציג משרד האנרגיה והמים, דורון אהרון, ובנציג הציבור, רואה החשבון אופיר בוכניק. התנגדותם, כאמור, לא עזרה והציבור ישלם הרבה יותר על השימוש בחשמל החל ב-1 באפריל. הצעד נעשה בתיאום עם משרד האוצר - אך מדובר בהחלטת רשות החשמל. ההחלטה נבעה מתוך עלייה במחירי הגז והגדלת העלויות של ייצור חשמל.
יצוין כי בימים האחרונים אמרה היו"ר אורית פרקש כי תתנגד להעלאת התעריף מעבר ל-6.5% אך בישיבה עצמה היא צידדה בעמדת האוצר.
אתמול דווח כי שר האוצר יובל שטייניץ ניסה לדחות את כינוס ישיבת מועצת רשות החשמל. ל"גלובס" נודע כי במהלך ישיבה שנערכה בלשכת השר השבוע הציע השר לדחות את ההחלטה עד לגיבוש פתרונות שיאפשרו לצמצם את ההתייקרות המתוכננת. בישיבה הביעו גורמים מקצועיים באוצר התנגדות לבקשת השר וציינו כי רשות החשמל נהנית מעצמאות מוחלטת בהחלטותיה על קביעת תעריפי החשמל. כמו כן נודע כי חוו"ד משפטית שהוזמנה בעקבות המחלוקת העניקה גיבוי מלא לטענות הדרגים המקצועיים.
החלטת הרשות על התעריפים ל-2012-2014 מתעכבת זה כחודש כשלאחרונה ביקשה חברת החשמל להעלות את התעריפים ל-2012 בשיעור של כמעט 9%. יו"ר רשות החשמל עו"ד אורית פרקש מתנגדת בתוקף לדרישת החברה ודורשת להשאיר את ההתייקרות בשיעור שנקבע בהחלטה המקורית - 6.5%. מדובר במתווה העלאה תלת-שנתי שסוכם בעקבות עבודת מטה שנעשתה ע"י צוות בראשות מ"מ מנכ"ל האוצר דורון כהן.
בישיבה שנערכה שלשום בלשכתו של כהן סוכמו עקרונות חבילת הסיוע הממשלתי שתאפשר לחברה לצלוח את המשבר התזרימי שאליו נכנסה. מדובר ב"בור" של 3 מיליארד שקל הצפוי בחשבון השוטף של החברה בשלושת החודשים הקרובים. ה"בור" נוצר כתוצאה מהצורך לממן רכישת דלקים יקרים במקום הגז המצרי שהזרמתו הופסקה. בישיבה הסכים האוצר להעניק לחברה ערבויות מדינה לצורך גיוס מיידי של 1.5 מיליארד שקלים והחברה התחייבה לגייס 1.5 מיליארד שקלים נוספים. ביוני אמורה חברת החשמל לגייס 3 מיליארד שקלים נוספים בשוק ההון באמצעות ערבויות מדינה. הגיוסים האחרונים שעליהם סוכם מגדילים את היקף החוב הכולל של חברת החשמל מעבר ל-70 מיליארד שקלים.