לאזרחי ישראל יש באופן רשמי עוד סיבה להתלונן: מתברר כי מחירי הדלק בארץ אכן יקרים בהשוואה לעולם, ובאופק לא נראה שצפויה הקלה משמעותית. להיפך - אם לא יהיה שינוי דרמטי, אז בתחילת ספטמבר צפויה עליית מחירים נוספת ומחיר הדלק יגיע לשיא של כל הזמנים.
מחיר הבנזין 95 אוקטן לחודש ספטמבר, עשוי להגיע ל-8.25 שקלים לליטר, וזאת בתנאי ששער הדולר ומחיר הבנזין הבינלאומי יישארו ברמתם הנוכחית. מדובר בזינוק של כמעט 60 אגורות, מתוכו 50 אגורות עקב התייקרות הבנזין הבינלאומי וכ-8 אגורות כתוצאה מעליית המע"מ באחוז. כעת מתברר, גם בהשוואה בינלאומית שערכו ב"בלומברג" - הישראלים משלמים הרבה יותר על הדלק, ביחס לעולם.
ברשת דירגו את מחירי הדלק ברחבי העולם לפי שני מאפיינים עיקריים: מחיר הדלק, ו"הכאב ליד המשאבה", כלומר מחירו של גלון דלק (3.75 ליטרים), מול המשכורת הממוצעת במשק המקומי.
לצורך המשימה, גויסה שברולט סאוונה, שתודלקה בטנק מלא, בכל מדינה שהשתתפה בבדיקה.
ובמקום השלישי... ישראל
והתוצאות: נורווגיה, אחת ממפיקות הנפט הגדולות בעולם, דווקא היא העומדת בראש הרשימה. הנורווגים משלמים, כך מסתבר, 10.12 דולרים לכל גלון דלק. ואם זה לא מספיק, מדובר שם בעלייה של 4.4% ברבעון האחרון. התושבים המקומיים יכולים עם זאת להתנחם במדד "כאב המשאבה", המשכורות הגבוהות מפצות על העלויות היקרות, ונורווגיה מדורגת במקום ה-52 בעולם, עם משכורת יומית ממוצעת של לא פחות מ-272 דולרים.
במקום השני ברשימה נמצאת טורקיה. המחיר לגלון דלק במדינה של ארדואן עומד על 9.41 דולרים. לפי מדד "הכאב ליד המשאבה" נמצאת טורקיה במקום ה-7. המשכורת היומית הממוצעת במדינה היא 30 דולרים, אולם לפי בלומברג, רק 4% מהעובדים במדינה משלמים מס הכנסה.
את המקום השלישי וה"מכובד" - תופסים אנחנו, כאן בישראל. המחיר לגלון דלק בארץ: 9.28 דולרים (וזה כאמור צפוי להשתנות בגדול בסוף החודש). עם זאת, לפי מדד "הכאב ליד המשאבה" נמצאת ישראל במקום ה-31. כאשר המשכורת היומית הממוצעת בארץ היא 87 דולרים לפי בלומברג.
במקום הרביעי, ובהפרש גדול, נמצאת הונג קונג. המחיר לגלון דלק באי: 8.61 דולרים. השינוי במחיר מאז הרבעון האחרון הוא דווקא ירידה של 3.1%. לפי מדד "הכאב ליד המשאבה" נמצאת הונג קונג במקום ה-35 כאשר המשכורת היומית הממוצעת בהונג קונג היא 99 דולרים.
במקום החמישי הולנד. המחיר לגלון דלק: 8.26 דולרים. השינוי במחיר מאז הרבעון האחרון: ירידה של 12%. ובמדד "הכאב ליד המשאבה", נמצאת הולנד במקום ה-41 המשכורת היומית הממוצעת בהונג קונג היא 131 דולרים.
את מקומות 6 עד 10 תופסות דנמרק - המחיר לגלון דלק: 8.20 דולרים, משכורת יומית ממוצעת 157 דולרים. איטליה - המחיר לגלון דלק: 8.15 דולרים, משכורת יומית ממוצעת 93 דולרים. שבדיה - המחיר לגלון דלק: 8.14 דולרים, משכורת יומית ממוצעת 158 דולרים. יוון - המחיר לגלון דלק: 7.92 דולרים, משכורת יומית ממוצעת 66 דולרים, ובריטניה - המחיר לגלון דלק: 7.87 דולר, משכורת יומית ממוצעת 106 דולרים.
במקומות 11-30 נמצאות בעיקר מדינות מאירופה, ביחד עם ברזיל, יפן, דרום קוריאה ואוסטרליה. ארה"ב נמצאת במקום ה-50 עם 3.75 דולרים לגלון, ואירן? במקום ה-54 עם 2.8 דולרים לגלון.
ומי נוסע בלי חשבון?
בדבר אחד לפחות אפשר לקנא בשכעים ממצרים. המצרים משלמים רק 1.73 דולרים לגלון, אך המשכורת היומית הממוצעת שלהם עומדת על 8.52 דולרים, כך שלפי מדד "הכאב ליד המשאבה" נמצאת מצרים במקום ה-14 הלא מנחם.
אזרחי כוויית משלמים רק 0.89 דולרים לגלון והמשכורת היומית הממוצעת שם היא 146 דולרים, כך שלפי מדד "הכאב ליד המשאבה" נמצאת כווית במקום ה-59.
אזרחי ערב הסעודית, מפיקת הנפט הגדולה בעולם, משלמים רק 0.61 דולר לגלון דלק והמשכורת היומית הממוצעת שם היא 62 דולר, ולפי מדד "הכאב ליד המשאבה" נמצאת ערב הסעודית במקום ה-58.
אז אם אתם אוהבים לנסוע הרבה ולשלם מעט, איפה הכי כדאי לגור? על פי מדד הדלק, וונצואלה היא המקום בשבילכם. האזרחים משלמים רק 9 סנט לגלון. ומשתכרים בממוצע 30 דולר ליום, כך שלפי מדד "הכאב ליד המשאבה" נמצאת ונצואלה במקום ה-60 והאחרון.