החלטת משרד האוצר החדש על חזרה לנוהל ההגרלה הישן הרגיזה לא מעט אנשים במפעל הפיס. לפי המתכונת החדשה, יוגרלו 34 מספרים במקום 37 שהיו נהוגים עד היום. ואולם, יש אנשים שעדיין לא משתכנעים ורצים למלא טופס לוטו - אחד מהם הוא יועץ מפעל הפיס בכבודו ובעצמו, פרופ' רון שפירא.
"פעם היו קצת יותר זוכים אבל הם זכו בפרסים יותר קטנים", אמר היועץ בראיון לחדשות 2. "מצבם של הזוכים היה גרוע יותר כי שיעור ההחזר של הפרסים, כלומר הפרס שקיבלו ביחס לסכום שהשקיעו היה נמוך יותר".
"אני לא ממלא פיס, זו לא אסטרטגיה נבונה"
"בסך הכל יש הרבה צביעות בעמדת משרד האוצר", הוסיף היועץ שפירא. "מצד אחד מדינת ישראל היא זו שהקימה את מפעל הפיס כעמותה שיש בה גם מוטיב של סיכון, ומצד שני היא נותנת שדר במסר כפול שהארגון פועל באופן לא ראוי".
למרות הדברים האלה, מצהיר שפירא בפה מלא שהוא אינו משתתף בהגרלות של מפעל הפיס כיוון שהן השקעה לא חכמה: "אני לא ממלא פיס, כיוון שזו לא אסטרטגיה רציונלית למי שרוצה להרוויח, זו לא השקעה עסקית נבונה", אמר היועץ. "למלא פיס זה בהחלט מעשה ראוי למי שרוצה לתרום למדינת ישראל ולתרום לכיתות לימוד ולאשכולי פיס".
"סיכויי הזכייה בלוטו הם עדיין רבים יותר מאשר בטוטו", הוסיף שפירא על מנת להסביר את יתרונות ההגרלות של מפעל הפיס לעומת ההגרלות שנערכות במסגרת המועצה להסדר הימורים בספורט.
לגבי ההחלטה החדשה, שפירא לא הסתיר את חוסר שביעות רצונו והצהיר שעדיין לא נאמרה המילה האחרונה בנושא. "כמובן שנפעל על פי החוק, אולם ייתכן שיינקטו צעדים משפטיים נגד ההחלטה".
מפעל הפיס: דברי היועץ משקפים את דעתו האישית
"בסופו של דבר חשוב לזכור שההחלטה החדשה גורמת לכך שמחלקים פחות כסף", ציין שפירא. לגבי הטענות שאנשים מפסידים אלפי שקלים מדי שנה במסגרת ההגרלות טען היועץ המשפטי כי "המשתתף הרגיל משקיע כ-44 שקלים בממוצע בהגרלה".
ממשרד הפיס נמסר בתגובה כי "פרופ' שפירא משקף את עמדתו האישית וזה בסדר. בסקרים שאנחנו עורכים אנחנו רואים שיש מוטיבציה שונה להשתתפות של אנשים בהגרלות, איש איש לפי אופיו ונטיית ליבו. חשוב לזכור שבסופו של דבר הרווחים עוברים לקהילה".
עוד בנושא: