הרפורמה בשוקי הסלולר והכבלים לא פתרה את הציבור בישראל לחלוטין מקנסות היציאה - עדיין קיימים לא מעט גופים שכובלים אותנו אליהם וכל ניסיון לסיים את ההתקשרות עמם עלול לעלות ביוקר. התופעה מוכרת היטב בתחום חדרי הכושר, אך כעת עשויה הכנסת לשים לה סוף.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
כך לדוגמא, אדם המחזיק מנוי בחדר כושר ומנסה להפסיקו עלול לשלם קנס המכונה "דמי יציאה" ולהיפרד מסכום ממוצע של כ-300 שקלים. המצב הזה כנראה הולך להשתנות, כשהצעת חוק שיזם ח"כ איתן כבל (העבודה) צפויה לעבור היום (ג') בקריאה שנייה ושלישית בכנסת ולהגביל את הגופים המסחריים הגובים דמי יציאה מהתחייבות.
"נקבע באופן ברור הן את זכות הביטול והן את דמי המנוי המקסימליים שמותר לגבות במקרים האלה", מסביר עו"ד גלעד הלר המשמש כיועץ משפטי מטעם ארגון אמון הציבור. "אנחנו סבורים שזה תיקון חשוב שיאפשר גמישות רבה יותר לצרכנים ותחרות טובה יותר בין מכוני הכושר".
על פי הצעת החוק, דמי הביטול לא יעלו על 25% מסך העסקה אם החלטתם לבטל אותה בארבעת החודשים הראשונים. אם תבחרו לבטל את העסקה בארבעת החודשים שלאחר מכן, דמי הביטול יהיו בשיעור של עד 20% מסך העסקה. בארבעת החודשים הנותרים לסיום החוזה, יוכל העסק לגבות מכם עד 17% משווי העסקה.
החוק החדש יהיה תקף לעסקאות שתבצעו עם מכוני כושר ובריכות. בנוסף, הוא יאפשר ביטול התחייבות עסקית הקשורה ליחידות נופש. יהיה עליכם להודיע על ביטול ההתקשרות חודש מראש והמכונים יהיו מחויבים להציע לכם לפחות שני מסלולים לתשלום דמי היציאה החדשים בכתב. ובינתיים, אם מישהו מכם בונה על מנוי לחדר כושר בקרוב - שווה אולי להמתין עוד קצת ולהשתחרר מקנס יציאה בהמשך.