כרטיס אשראי לילד היה נשמע מוזר לפני 20 שנה. היום כרטיסים נטענים לצעירים הם דבר שבשגרה. אבל, העולם צועד לכיוון הארנק האלקטרוני והשימוש בטלפון נייד ובטבלטים לביצוע תשלומים - טכנולוגיה שהצעירים מבינים טוב יותר מהמבוגרים כבר היום.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
גזרת הכרטיסים הנטענים, כרטיס "לאומי כארד קאש", "ישראכרט דיירקט צעיר" ו-"מפתח טו גו" של דיסקונט, מיועדים לבני נוער כבר מגיל 14, ומאפשרים משיכות מזומנים עד לסכום של 400 שקלים. אבל השלב הבא בהתנהלות הפיננסית של הילדים הוא שימוש בארנק סלולרי - טכנולוגיה שמאפשרת למבוגרים להעביר כספים, ואף לשלם באמצעות הטלפון. אפשרות זו קוסמת אף יותר לדור הצעיר.
אורי סגל, מנכ"ל "iapps" ומומחה לאפליקציות, הסביר את היתרונות שבארנק הסלולרי. "בניגוד לכרטיסים מגנטיים, אפילו לילדים שצריכים להגיע לכספומט בשביל להוציא כסף, או להעביר כסף בין אחד לשני, הארנק הסלולארי נמצא בתוך המכשיר האישי. ניתן להטעין לתוכו כסף, להעביר כסף בין אחד לשני, והכול נמצא בטלפון איתו כולנו מסתובבים", אמר.
"ההורים מאותגרים מבחינה טכנולוגית"
קחו למשל את "סולריקס", האפליקציה שפיתח יזם "פנגו" שלמה זיטמן, ומאפשרת להעביר כספים ישירות למספר הטלפון של בעל בית עסק, או סתם לחברים. בינתיים, היא משמשת ילדים בעיקר כדי להעביר כסף מאחד לשני, וניתן לשלם באמצעותה במזנונים בבתי הספר במרכז הארץ. בשונה מכרטיס נטען, כאן אין צורך בפתיחת חשבון בנק.
גם החברות הגדולות צועדות לכיוון הארנק הסלולרי, כמו זה שהשיקה ישראכרט, אבל שם התשלום מחייב חשבון או כרטיס אשראי. פלאפון השיקה ארנק סלולרי בשיתוף לאומיכארד, שעושה שימוש בטכנולוגיית סריקה שעדיין לא מוטמעת בכל מכשיר סלולרי, אפילו לא באייפון 5 החדש.
מאיר ברק, מומחה להתנהלות פיננסית לילדים במכללת "מגמות", הסביר כי דווקא ההורים הם אלו שמתקשים. "הבעיה היא לא הילדים, הבעיה היא ההורים. ההורים מאותגרים מבחינה טכנולוגית. ההורים מתקשים לאמץ טכנולוגיות חדשת, ולא מבינים שהילדים נמצאים בעולם מאוד תחרותי. עולם של כסף, של מותגים", אמר.
ככל הנראה, הדור הצעיר יתרגל לטכנולוגיה הזו מהר יותר מהמבוגרים. אך אולי גם ילמד באמצעותה לשלוט בהוצאות טוב יותר.