ועד עובדי רשות שדות התעופה הכריז היום (שלישי) כי בכוונת העובדים להשבית את העבודה בנמל התעופה בן גוריון במהלך סוף השבוע. הוועד הכריז על השביתה בעקבות ועדה אותה הקים השר אריה דרעי במטרה להכשיר את המהלך שיביא לגביית כספי ארנונה מרשות שדות התעופה. כתוצאה מהשביתה המתוכננת בנתב"ג ייפגעו 180 טיסות, כ-28,000 נוסעים.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות בפייסבוק
נמל התעופה יעבוד במתכונת יום כיפור מכניסת השבת ועד צאתה. אנשי הוועד טענו כי לאחר שהוגשה עתירה בנושא בבג"ץ האיצה הוועדה, שכוללת את ראשי הרשויות בשפלה, את פעולותיה במטרה להקדים את ההליך המשפטי. בעבר ניסו ראשי רשויות בשפלה לקחת כספים מרשות שדות התעופה, אולם ראש הממשלה התחייב בכתב כי לא ייגבו כספים מהרשות.
ברשות שדות התעופה הדגישו כי הרשות איננה נסמכת על תקציב המדינה, לא מקבלת שירותים מהישובים שבאזור ומשלמת על תפעול הנמל באופן עצמאי. עוד ציינו כי הרשות משלמת למדינה מסים בשווי חצי מיליארד שקלים בשנה ובמקביל מבצעת פרויקטים לאומיים שאינם זוכים לסבסוד מטעם המדינה.
"זהו ניסיון חמור לקבוע עובדות בשטח ולבצע מחטף פוליטי בשנת בחירות ברשויות המקומיות שמטרתו גיוס כספים מרשות שדות התעופה כדי לפתור בעיות לוקאליות של הרשויות והכל עוד בטרם הדיון המשפטי בנושא", טען יו"ר ועד העובדים, פנחס עידן. "אנו קוראים לשר הפנים ולוועדה מטעם שהוקמה להמתין לדיון המשפטי ולא לנסות לקבוע עובדות בשטח".
עידן המשיך ופירט את השלכות הדרישה של הרשויות המקומיות. "אם יוזמה זו תצא אל הפועל, הראשונים שישלמו את המחיר, אלה הם אלפי העובדים שעלולים לאבד את פרנסתם ומיליוני נוסעים שייפגעו בשירות ובבטיחות", אמר. "ראשי הרשויות אולי שכחו אבל עובדים רבים ברשות ובחברות הנסמכות עליה הם תושבי האיזור".
בחודש שעבר נחשף בחדשות 2 איום ההשבתה
דובר ההסתדרות יניב לוי מסר בתגובה כי: "חששותיהם של העובדים מפני ההשלכות שעלולות לפגוע באיתנות הכלכלית של הרשות הם חששות מובנים וההסתדרות פועלת מול כל הגורמים על מנת למצוא פתרון הולם ומוסכם".
בחודש שעבר פורסם במהדורה המרכזית כי ועד העובדים מאיים בהשבתת נתב"ג במחאה על צעדי דרעי. " אנו רואים בהקמת ועדה שכזו ניסיון לקבוע עובדות בשטח וזאת בניגוד מוחלט להסכמתנו", כתב אז פנחס עידן, יו"ר ועד העובדים - שהזהיר כי הוועד "ינקוט בכל האמצעים".
כשבוע לאחר מכן נחשף מודל הפיצוי שמקדם דרעי, לפיו תושבים הגרים בסמוך לשדה יפוצו על הרעש וזיהום האוויר שנגרם להם כתוצאה מפעילות השדה, לפי קרבת מגוריהם לנתב"ג ובהתאם לרמה הסוציו-אקונומית שלהם.
בסך הכול מדובר על כ-300 אלף תושבים שיפוצו בסכום כולל של כ-200 מיליון שקלים שיגולמו בהנחות ארנונה לתושבים. הערים הכלולות בתכנית הן: לוד, אור יהודה, יהוד-מונסון, רמלה, אלעד, באר יעקב, אזור ושהם.
ממשרד הפנים נמסר: "במשרד הפנים דוחים כל ניסיון להשפיע על מהלך עבודתה התקין של וועדת החקירה הגאוגרפית. הדיונים ימשכו כמתוכנן ומסקנות הוועדה בעניין נתב"ג יוגשו לשר על פי התכנית".