מדי שנה אורך קטיף התפוחים חודשים ארוכים בהם הקוטפים עוברים ובודקים כל תפוח ותפוח כדי לבדוק מי מהם כבר הבשיל, והגיע לצבע ולגודל הנכונים. אולם כעת כל זה עומד להשתנות: רובוט חדש, המצוייד במצלמות קינטקט - ממש כמו במשחקי מחשב - יודע לזהות בדיוק איזה פרי נכון לקטוף בכל פעם.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
"רובוט קוטף אחד יחליף 30-40 קוטפים", מבטיח ממציא הרובוט אבי כהני, "המכונה תדע לקטוף פרי בשל ואיכות הקטיף תהיה טובה יותר היות ולא יהיה מגע יד אדם. בנוסף, הרובוט הסופי יהיה מרובה זרועות כך שההספק יהיה מרשים, אך הוא עדיין יהיה זול מספיק כדי שישתלם להשתמש בו ולא בעובדים". מה זה "מספיק זול"? עלות כל רובוט צפויה להיות כ-200 אלף דולרים, בדומה למחירם של חלק מהטרקטורים.
המפתחים עובדים על המכשיר הזה כבר קרוב לשנתיים ורשמו עליו פטנט עולמי. בסוף הליך הפיתוח לרובוט יהיו 12 זרועות והוא יוכל לקטוף מאות טונות של פרי ביום. בשונה מפועלים אנושיים, הוא לא מבקש הפסקות למנוחה או לשתייה ועובד בכל מזג אוויר.
למרות הפיתוח המשוכלל שמביא את עולם ההי-טק לחקלאות, הוא מתקבל ברגשות מעורבים. אלכס, איש המטעים של עין זיוון כבר 30 שנה, סייע בהליך הפיתוח אך מתקשה להיפרד מהפועלים הוותיקים: "בתור חקלאי ותיק אני מרגיש מוזר לגבי הוצאת העובדים מהקטיף, אך לצערי אנחנו רואים את המצב שלנו בחקלאות וצריך להתחיל להרוויח, להחזיר את ההוצאות".