לאחר שבג"ץ החזיר את החקיקה לגבי מס על דירה שלישית לוועדת הכספים, אמש (ראשון) הבהירו במשרד האוצר כי לא יוותרו על החוק וימשיכו לקדם אותו. לאחר שהחוק הוחזר לדיונים בוועדת בכספים, פנה השר כחלון לח"כ משה גפני העומד בראשה במטרה לכנס דיון בפגרה להמשך קידום החוק מחדש.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
בינתיים, ישנם שני נושאים שהתשובה להם עדיין לא ברורה: הנושא הראשון הוא בעלי הדירות שמכרו את דירתם, ובעקבות החוק זכו לפטור של עד 85% מדמי השבח. מדובר בכאלף בעלי דירות שזכו להנחה ממוצעת של 37 אלף שקלים, וככל הנראה המדינה לא תגבה מהם את הסכום בדיעבד. הנושא השני הוא שוכרי הדירות שבעקבות החוק בעלי הדירות העלו את שכר הדירה שלהם, ואותם אין מי שיפצה על הכסף ששילמו לשווא.
אולם מנכ"ל משרד האוצר שי באב"ד מתעקש כי לא מדובר בכישלון. "בג"ץ לא פסל את החוק, אלא הליך מסוים בו - בקריאה ראשונה הוא עדיין עבר", הבהיר בראיון לחדשות 2. "למרבה הצער, בג"ץ בחר דווקא בחוק הזה כדי ללמד איך צריכים להיות הליכי חקיקה - עברנו למעלה משנתיים וחצי של הליכי חקיקה, ובכל אחד מהם זו ההתנהלות בכנסת. יש חוקים שעברו בפחות זמן".
"החוק עצמו הוא חוק צודק, ולכן השר מתעקש עליו", המשיך באב"ד. "זה חייב לעבור: יש פה תחרות לא הוגנת בין זוג צעיר, שלוקח לו חודשים או שנים לחסוך 50 אלף שקלים, לבין משקיעים שקונים דירה רביעית וחמישית. לכן השר נחוש להעביר אותו, וכשיש מחויבות קואליציונית סביב נושא הדגל של שר האוצר זה יעבור".
מנכ"ל המשרד אף הזכיר כי "בחמשת החודשים שהיה את החוק הזה, השוק נכנס לקיפאון ומחירי הדירות הפסיקו לעלות. אם החוק הזה באמת ייתבטל, מחירי הדיור היו חוזרים ועולים". הוא הוסיף והדגיש כי "יש לשר האוצר הרבה אפשרויות כדי להרחיק משקיעים מהשוק".