שר הכלכלה אלי כהן מקדם הצעת חוק עם תמיכה ממשלתית שתחייב את רשתות השיווק והסופרים לכתוב לצד המחיר המלא של המוצר, את המחיר לפי כל פריט. ההצעה צפויה לאפשר לצרכנים להבין האם אריזות החיסכון אכן משתלמות יותר כאשר הן במחיר מבצע. בסופרים השונים ניתן למצוא דוגמאות לכך שאם מחשבים את המחיר לפי יחידה, אריזות החיסכון דווקא מייקרות את המחיר ולא מוזילות אותו כפי שנצפה.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
נתונים שאספה המועצה לצרכנות מראים על הבדלים בין מחירי אריזות החיסכון, המכילים לרוב מספר רב של יחידות, לבין מחיר המוצר פר פריט בודד. לדוגמא, אריזת טיטולים בה 72 יחידות נמכרת ב-43 שקלים. כלומר, המחיר לפריט יחיד הוא 0.6 שקלים. מחיר זה גבוה לעומת אריזת חיסכון של טיטולים ובה 36 פריטים - שם המחיר לפריט יחיד עומד על 0.5 שקלים.
דוגמא נוספת למתחבא מאחורי מחירי אריזות החיסכון היא בתחום הסוללות. אריזה של 8 יחידות נמכרת במחיר 20 ש"ח, כלומר שני שקלים ליחידה. לעומת זאת, אריזה גדולה יותר של 12 יחידות עולה 30 ש"ח, כך שבחישוב לפי יחידה המחיר עולה ל-3 שקלים.
כיום החוק אינו מחייב את רשתות השיווק לסמן מחיר עבור יחידת מוצר. הצעת החוק אותה הגיש שר הכלכלה אלי כהן אמורה לאפשר צרכנים לדעת כמה בדיוק הם משלמים עבור כל פריט, והאם אריזת החיסכון אכן משתלמת.